Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Turism | Burgas, Varna si Sofia sunt printre cele mai cautate 100 de orase din lume

Burgas, Varna si Sofia sunt printre cele mai cautate 100 de orase din lume

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto Burgas Foto Burgas

Burgas, orașul bulgar de pe malul Mării Negre, a fost clasificat al 74-lea pe lista celor mai căutate 100 de orașe din lume de turiști, întocmită de compania globală de cercetare de piață Euromonitor International. Burgas l-a întrecut pe vecinul său de la Marea Neagră, Varna, clasificată abia pe locul 79. Clasamentul este întocmit în funcție numărul sosirilor de turiști în 2011 pentru fiecare oraș în parte. Sofia, capitala Bulgariei, ocupă doar locul 96 în cadrul acestui clasament. 

În 2011, în Burgas, a sosit un număr estimat de 1,860 de milioane de turiști, în Varna – 1,814 milioane, iar în Sofia – 1,468 de milioane. ”Revenirea economiei globale din 2011 a însemnat creșterea cererii pentru turism, cu impact pozitiv asupra celor 100 de orașe, unde numărul de sosiri a crescut cu 7%. Orașele destinații turistice din zona Asia – Pacific au cunoscut același succes, datorită unui mediu economic puternic și cererii intra-regionale”, a spus Euromonitor.

Hong Kong se află în fruntea clasamentului cu peste 20 de milioane de sosiri în 2011, cu 9% mai mult față de 2010. Hong Kong rămâne în mare parte dependent față de sosirile din China, dar noi evenimente tematice organizate de Biroul de Turism din Hong Kong au contribuit la creșterea numărului de vizitatori din alte țări asiatice în acest an. Indonezia, Coreea de Sud, Singapore, Malaezia și Thailanda au înregistrat o dublare a numărului de călătorii la Hong Kong. Singapore și Londra și-au menținut pozițiile de 2 și 3 de pe listă, aceleași ca și în 2010. Aceste orașe au înregistrat un număr de sosiri de 20 de milioane respectiv 15 milioane.

Creșterea importanței pentru turism a orașului Singapore a fost determinată în primul rând de evenimente ca Marele Târg din Singapore, Marele Premiu al Formulei 1 și Valul Călătorilor, în timp ce Londra a beneficiat mai ales de pe urma mixturii din prezent de posibilități de distracție și statutul de oraș cu legăturile cele mai bune din Europa. ”În timp ce multe orașe și-au păstrat vechile cotații, Vietnam are șansa unei performanțe aparte, cu Hanoi și Ho Chi Minh care au înregistrat o creștere cu 40% a numărului de vizitatori timp de doi ani consecutiv”, a explicat Caroline Bremner, responsabilul centrului de studii pentru Călătorii și  Turism din cadrul Euromonitor International. ”Deși Hanoi și Ho Chi Minh City vor continua să reprezinte principalele atracții turistice în Vietnam, cererea viitoare se va îndrepta mai ales către alte orașe vietnameze ca Hue, Hoi An, Nha Trang și Phu Quoc, deoarece turiștii de nivel internațional doresc să descopere locuri noi”.

Euromonitor International prevede chiar o creștere a numărului de sosiri pentru 2013. Fiindcă nesiguranța la nivelul economiei globale persistă încă, mai ales în Statele Unite și Europa, în viitor poziția dominantă la nivel de creștere va fi deținută de zona Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină. În perioada 2012 – 2016 limitarea restricțiilor referitoare la acordarea de vize va încuraja dezvoltarea turismului.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0