Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Turism | Deschiderea sezonului de ski pe muntele Vitosha amânată

Deschiderea sezonului de ski pe muntele Vitosha amânată

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Preluare SG Preluare SG

Deschiderea oficială a sezonului de ski pe muntele Vitosha de lângă Sofia capitala Bulgariei va fi joi, 20 decembrie, în loc de duminică, după cum era programat inițial, afirmă un comunicat emis vineri de ministerul bulgar al agriculturii. Vestea s-a răspândit după ce vineri ministrul bulgar al agriculturii a semnat contractul de concesiune pentru pistele montane de ski. Pasionații de ski din Sofia și alți vizitatori ai muntelui vor fi în sfârșit în măsură să practice sportul lor de iarnă favorit după o întrerupere de 20 de luni. Întreruperea se datorează închiderii de către controversata firmă Vitosha Ski a telescaunelor și pistelor de ski întreg sezonul 2011 – 2012. Festivitatea deschiderii sezonului va începe la ora 18.00 printr-un spectacol pe zăpadă și un slalom nocturn.

Vitosha Ski deține licența de administrare a instalațiilor de pe munte din 2007, când primăria din Sofia, deținută atunci de actualul premier bulgar Boyko Borisov le-a vândut printr-un contract de  privatizare. Firma este controlată azi de președintele Federației Bulgare de Ski, Tseko Minev, om de afaceri notoriu în Bulgaria. El mai deține First Investment Bank și Yulen, administratora celei mai mari stațiuni de iarnă bulgare, Bansko.

La finalul anului trecut Vitosha Ski reușește să impună o serie de amendamente controversate la Codul Silvic bulgar. Cu ajutorul acestora firma practic scapă de sâcâielile administrative care nu îi permiteau să extindă numărul instalațiilor de ski de pe munte. Când noile amendamente au fost adoptate de parlamentul bulgar la 13 iunie, s-au declanșat proteste spontane de amploare la Sofia, fapt ce l-a determinat pe președintele bulgar să se opună la adoptarea formei amendate a Codului Silvic. Parlamentul bulgar a reacționat analog la presiunea publică și a adoptat Codul Silvic fără modificările contestate de manifestanți.

Vitosha Ski a acceptat redeschiderea instalațiilor de ski de pe muntele Vitosha după desfășurarea unei întâlniri cu primarul Sofiei pentru depășirea tuturor problemelor apărute. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0