Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Turism | Bansko ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai bune destinații europene pentru ski

Bansko ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai bune destinații europene pentru ski

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Preluare Telegraph Preluare Telegraph

Bansko ocupă locul al doilea în clasamentul TripIndex din 2012 al destinațiilor europene favorite pentru iubitorii de ski în privința costurilor reduse ale ofertei sale de servicii, afirmă un comunicat al unei agenții italiene de turism furnizat presei vineri. În vederea elaborării clasamentului a fost luat în calcul raportul existent între costul nopții de cazare la hotel, cu servicii incluse, costul unui permis de o zi pentru ski, costul închirierii echipamentului de ski pentru o zi, și costul unei mese și al unei sticle de bere. Astfel, un sejur în stațiunea Bansko atinge un cost mediu de 129,82 de euro, din care o noapte de cazare costă 83,89 de euro, permisul de ski înregistrează un cost de 22,97 de euro, chiria echipamentului este de 14,89 de euro, o masă are prețul de 5,62 de euro iar prețul unei beri este de 1,74 de euro.

Primul loc în acest clasament e ocupat de Italia cu stațiunea turistică de la Muntele Etna. Aici este înregistrat un cost mediu total de 122,39 de euro. Din această sumă, o noapte de cazare are prețul de 70,89 de euro, permisul de ski are un cost de 23 de euro, chiria echipamentului este de 15 euro, o masă costă 10,67 de euro iar o bere are prețul de 2,83 de euro.

Pe locul al treilea al clasamentului este Spania cu stațiunea Astun. Aici nivelul mediu al costurilor este de 136,13 euro, din care o noapte de cazare costă 68,88 de euro, dar prețurile ridicate cerute pentru permisul de ski și chiria echipamentului ”umflă” considerabil factura la final. Dintre țările incluse în acest clasament Germania conduce detașat ca număr de stațiuni prezente, 3. Spania are două stațiuni incluse în clasament, iar Bulgaria, Slovenia și Franța câte o singură stațiune. Pentru cazul Franței, cea mai costisitoare stațiune este Meribel, unde costurile medii sunt de 441,43 euro, urmată la mică distanță de Courcheval. Un sejur în aceste stațiuni este de 3 ori mai scump ca unul petrecut pe Muntele Etna din Italia, la Bansko în Bulgaria sau la Astun în Spania. Dintre stațiunile elvețiene incluse în clasament, 5 la număr, cea mai ieftină e cea de la St. Moritz. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0