Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Social | Delyan Dobrev bombardat cu bulgari de zapada de protestatari

Delyan Dobrev bombardat cu bulgari de zapada de protestatari

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Protestatarii furioşi l-au bombardat cu bulgări de zăpadă pe ministrul bulgar al Economiei şi Energiei, Delyan Dobrev, duminică, la Sofia, potrivit ziariştilor locali. Dobrev avea programată o întâlnire cu protestatarii furioşi datorită facturilor enorme la utilităţi din această iarnă. Aproximativ 500 de oameni s-au adunat în faţa Ministerului Energiei. Unii dintre aceştia strigau “Mafia!” şi cereau demisia lui Dobrev. O parte dintre cei implicaţi în protest au aruncat cu bulgări de zăpadă în ministru. Protestele de duminică împotriva facturilor strivitoare la electricitate şi încălzire dintr-unul dintre cele mai sărace state ale Uniunii Europene au scos în stradă mii de oameni în Bulgaria.

Cel puţin 3.000 de protestatari s-au întrunit în oraşul Blagoevgrad, din sud-vestul Bulgariei, potrivit presei bulgare. Au avut loc de asemeni demonstraţii la Plovdiv, Sandanski, Varna, Silistra, Gotse Delchev, Belene, Shumen, Yambol, Veliko Tarnovo, Burgas, Montana, Dobrich, Kardzhali şi în multe alte oraşe din Bulgaria. Protestele au fost organizate prin intermediul reţelelor de socializare după ce o serie de consumatori au declarat că au primit facturi mai mari cu 100% în decembrie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mulţi clienţi furioşi ai reţelelor de distribuţie din ţară şi-au ars facturile în public, şi au ameninţat că vor refuza să plătească. Două vehicule ale distribuitorului bulgar de energie EVN au fost incendiate la Plovdiv în cursul acţiunilor de protest.

Distribuitorii de energie CEZ şi Energo-Pro au explicat că facturile ridicate din luna decembrie se datorează perioadelor diferite de facturare, timpului nefavorabil, vacanţelor de Crăciun şi Anul Nou şi creşterii preţurilor la curent aproape cu 14% din iulie 2012. Energo-Prod a promis să publice informaţii detaliate cu privire la facturile de energie electrică. Ministrul bulgar al Energiei a explicat că un comitet de experţi va examina modalitatea de calcul a facturilor la energie ale consumatorilor de către CEZ. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0