Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Social | Bulgaria este o tara incredibil de frumoasa, cu oportunitati imense

Bulgaria este o tara incredibil de frumoasa, cu oportunitati imense

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Poza Arhiv personal Poza Arhiv personal

Interviu realizat de Novite.com cu regizorul american Raymond Steers care trăiește în Bulgaria. Într-o vreme în care foarte mulți bulgari încearcă să obțină un card verde și să caute o viață mai bună în Statele Unite, un american a ales să părăsească ”țara făgăduinței” și să se stabilească în Bulgaria.

Faceți cunoștință cu Raymond Steers din Portland, Oregon, astăzi rezident și proprietar al unei case în orășelul Stradjița din Bulgaria centrală.

Spune-ne ceva despre tine. Cine este Ray Steers ?

Întotdeauna îmi este greu să răspund la această întrebare, dar cred că poți spune despre mine că sunt în prezent regizor de film. Deși în trecut am fost muzician, cântăreț, autor de cântece, chitarist, inginer de sunet, proiectant de componente electronice digitale și analogice, și cel mai recent am fost administrator de sistem Lynux și consultant de design pentru câteva companii de soft din Statele Unite. Deci este o listă lungă de ocupații pe care încerc să le reduc la una singură asupra căreia să mă concentrez.

Cum de ai ajuns în Bulgaria ?

Varianta scurtă a întregii povești este că am călătorit prin Europa un pic, acum 7 sau 8 ani, și am realizat că aici mă simt acasă mai mult decât în alte state. Când m-am întors acasă în Portland am petrecut acolo doar câteva luni și am știut că trebuie să caut o altă țară în care să trăiesc. Câteva persoane pe care le știam au spus că Bulgaria este într-adevăr frumoasă, așa că am făcut câteva cercetări și am aflat că au fost realizate multe filme americane aici, așa că am făcut o călătorie la Istambul și apoi am luat un autobuz către Burgas și am închiriat o mașină și am condus prin împrejurimi și am găsit această casă foarte veche, într-un sătuc cea mai uluitoare priveliște posibilă.

Îți lipsesc Statele Unite ?

Nu chiar. Vreau să spun că îmi lipsesc prietenii în persoană, dar vorbesc cu ei tot timpul și mențin legătura cu ei zilnic prin internet, dar la „America” ca atare nu mă mai gândesc, poate cu excepția unor lucruri nesemnificative. Ca atunci când ești într-un magazin și ceri ceva și ei nu au acel lucru sau l-au terminat și n-au idee când îl vor mai primi și refuză să te îndrepte spre un alt magazin unde ai putea găsi acel lucru. Cred că primul cuvânt pe care l-am învățat aici a fost ”Nyama”. Dar îmi reamintește că trebuie să mă opresc să mai gândesc ca un american sau voi eșua, așa că presupun că este un lucru bun într-un fel.

Cum este viața de zi cu zi pentru un american dintr-un oraș mare ?

N-am fost niciodată un foarte bun american, deci poate că nu sunt cel mai în măsură să răspund la asta. Este probabil greu de explicat, dar ceea ce vreau să spun este că am crescut în Hawaii, care face parte din Statele Unite, dar nu este cu adevărat ”America”. Este un stat american, dar cultura este complet diferită. Sunt amestecate acolo toate culturile din zona Pacificului, se vorbește o engleză stricată și se mănâncă straniu. Nu este deloc Hawaii-ul pe care îl vezi la televizor. 

Ce ce îți omori timpul? Un oraș ca Strajnița poate fi plictisitor...

Există o axiomă că doar oamenii plictisitori se plictisesc și mă gândesc că este foarte adevărată. Nu mă pot plictisi din moment ce am așa de multe lucruri de făcut. Chiar acum developez circa 2.000 de metri de film de 35 mm pe care noi l-am turnat în Portland, pentru un episod pilot pentru televiziune, chiar înainte de a mă muta aici. Și sunt pe cale să termin scenariul pentru un film artistic de lung metraj, pe care îl scriu și regizez, numit IMMUNITY, care va fi turnat aici și în jurul satului meu. Este un film alb-negru, un thriller psihologic din genul noir. Realizarea distribuției pentru acest film va începe în câteva săptămâni la Sofia. Sunt foarte încântat de film, deoarece dialogul e un mixaj între engleză și bulgară și nu am coordonat niciodată actori într-o limbă străină și am de asemeni șansa de a turna un film alb-negru, ceva total diferit față de ceea ce am făcut până acum. Și mai există și caravana cinematografică, unde pun alături câteva proiectoare și un ecran mare și le arăt filme oamenilor care de obicei nu le pot vedea pe ecran mare. Deci plictiseala este ceva de care nu trebuie să mă îngrijorez. 

Ai lansat recent o bază de date cu talente din Balcani. Ce implică acest proiect ?

Da, balkantalent.com este pus pe picioare și funcționează în prezent ! Site-ul este un loc pentru ca oricine are un talent artistic să intre pe site și fie își găsește de lucru în domeniul artei, fie să-și creeze un profil care să le permită oamenilor care caută talente să-i găsească. Doream să încep realizarea distribuției noului meu film și am intrat pe craigslist.org așa cum fac în mod normal în Statele Unite și am crezut că este suficient doar să postez audițiile aici. Toată lumea face asta în State și actorii, muzicienii etc. toți îl verifică foarte des. Desigur, am descoperit că și aici există, dar este total nefolosit și, oricum, nici nu există în fiecare loc din Balcani. Deci am început să discut cu niște actori de aici, prieteni de-ai mei, și cu alți oameni din Skopje care sunt fotomodele și muzicieni, pentru a afla cum găsesc ei oameni pentru proiecte și am început să primesc același răspuns de peste tot care a fost ”ei bine, trebuie să știi pe toată lumea”, ceea ce eu nu aveam cum. Deci am împărtășit ideea mai multor oameni și tuturor li s-a părut funcționabilă, astfel încât am pus-o  în practică.

Este un serviciu public, fără costuri, fără reclame, și va rămâne astfel pentru totdeauna. Nu este în interesul meu să fac bani pe internet. Eu fac filme; sunt interesat de artă, nu de afaceri. Dacă vei intra acolo, vei vedea că sunt primul ca îl folosește prin postarea de audiții pentru filmul meu, ceea ce funcționează grozav din moment ce am primit o mulțime de aplicații din partea unor actori și actrițe.

Doar în câteva săptămâni de la lansarea site-ului am avut peste 200 de aplicații, dintre care majoritatea sunt de la actori din Sofia. Destul de mulți dintre acești oameni au fost înscriși de către Huben Nurev, un prieten de al meu, actor,  de asemeni din Sofia, care mi-a fost de mare ajutor. Sunt câteva fotomodele și oameni din Skopje pe care i-am cunoscut când am fost acolo și care, de asemenea, s-au înscris, dar ne așteptăm ca numărul celor înscriși să crească rapid de îndată ce vor deveni accesibile și alte limbi balcanice în afară de bulgară și engleză.

Site-ul îți permite să cauți oamenii de care ai nevoie cu ajutorul multor detalii. Dacă vrei să cauți un actor mai înalt de 180 de cm. și cu vârsta cuprinsă între 26 și 29 de ani, cu păr negru și lung și care poate pedala pe un monociclu în timp ce jonglează cu securi și cântă în croată, atunci poți căuta asta. Serios, sună amuzant, dar este o bază de date și acest lucru poate fi posibil.

Sună foarte interesant... Transformă site-ul agențiile de distribuție și talente în ceva depășit, ești în competiție cu ele ?

În nici un caz. Trebuie să realizezi că există un mare număr de artiști care încearcă să se lanseze prin intermediul unor proiecte foarte mici, unde fie bugetul este zero, iar ei doar au nevoie de experiență, fie bugetul este comparativ mic, să spunem mai mic de câteva mii de leva, iar asta le permite să găsească oamenii pe care altfel n-ar fi în măsură să-i întâlnească. Agențiile îți oferă o mulțime de servicii adiționale importante, precum audiții preliminare, contacte și interviuri de selecție. Deoarece ei își cunosc talentele personal, din această perspectivă tu nu le poți opune o bază de date.

Cu toate aceste proiecte, ai avut timp să călătorești prin Bulgaria ?

Nu atât de mult pe cât mi-aș fi dorit, dar da, am fost prin toate orașele importante și în locuri precum pasul Șipka și Perperikon. Aștept primăvara ca să văd și multe alte locurile minunate care sunt aici.

Ai prieteni bulgari ?

Toți prietenii mei sunt bulgari ! Vreau să spun că în prezent am doar un singur prieten care este străin. Am prieteni aici în Liskoveț și în Veliko Târnovo și Strajița. Primarul satului meu de asemenea, întreaga sa familie a fost foarte, foarte bună cu mine. De asemenea, încerc să îmi cunosc mult mai bine vecinii, ceea ce devine tot mai ușor pe măsură ce bulgara mea devine tot mai bună. 

A existat multă birocrație în obținerea statutului de rezident ?

O grămadă de birocrație, da. Am fost aici 90 de zile și apoi am fost obligat să plec la Skopje și să închiriez un mic apartament și să aștept două luni, până când Ambasada Bulgară mi-a procesat aplicația pentru viză. Ceea este o nebunie dacă stai să te gândești. Nu condamn Ambasada deloc, ei de fapt au fost grozavi și au terminat ceea ce aveau de făcut cu săptămâni înainte de data limită, dar cât de prostesc este să faci o regulă care să spună că trebuie să pleci într-o altă țară pentru a le da lor actele (o mulțime de acte) pe care ei oricum trebuie să le proceseze la Sofia ? Ei aproape că m-au forțat să mă întorc în Statele Unite și să aplic de acolo, ceea ce ar fi reprezentat o cheltuială nebunească din moment ce ar fi însemnat să stau în New York sau în Los Angeles.

Ce îți place cel mai mult în Bulgaria ?

Este incredibil de frumos aici. Oamenii sunt din orice punct de vedere grozavi. Există încă o mulțime de oportunități aici. Știu că aici mulți bulgari au tendința de a fi oarecum mai pesimiști și de a se gândi că aici nu există niciun fel de oportunitate, dar nu sunt de acord. Dominația totală și completă exercitată de marile corporații nu există aici. Legile extrem de invazive din ultimii ani care au transformat Statele Unite într-un stat virtual polițist nu sunt aceleași aici.

Ce poți spune rău despre Bulgaria ?

Dominația corporatistă și politicile statului polițist vor ajunge și aici. Acum 6 ani, când am început să vin aici la fiecare 6 luni pentru câteva săptămâni pentru a lucra la casa mea, nu existau magazine imense în stil american care să vândă ecrane TV mari și lucruri pe care nu ți le poți permite. Nu exista McDonalds în Veliko Târnovo. De asemenea, nu existau copii grași. Acum văd câțiva aici și acolo. Mâncarea preambalată și jocurile video îngrașă copiii, punct. Bulgarii, ca și americanii acum 20 de ani, s-au lăsat în voia acestui vis ”american/vest-european”. Care nu există. Este o fantezie. Mașini mari, benzină ieftină și Walmart, sună bine, doar până când realizezi că trebuie să plătești pentru ele prin sugrumarea tuturor micilor întreprinderi, prin înglodarea în datorii și prin a impune ca educația și asigurările de sănătate să coste o avere. Dacă te gândești că visul american este real, atunci ar trebui să închizi televizorul și să te urci într-un avion pentru State și să vorbești cu unii dintre prietenii mei. Sunt oameni în floarea vârstei, inteligenți, cerebrali, educați, și totuși mulți dintre ei sunt îndatorați masiv datorită împrumuturilor pentru educație, lucrează în cafenele fără asigurare medicală și se uită peste umăr tot timpul să vadă dacă nu au un polițist pe urme. Văd că asta s-ar putea întâmpla eventual și aici și mă sperie teribil. 

Ceva ponturi ai pentru alți expatriați în Bulgaria ?

Să învețe bulgara. Nu este o limbă ușoară și încă mă lupt cu ea, dar este o impolitețe să locuiești în țara altcuiva și să nu-i vorbești limba. Am întâlnit oameni care au locuiau aici de 10 ani și încă nu vorbeau bulgara, ceea ce depășește capacitatea mea de înțelegere. Deci, poate, aceasta este șansa mea de a-mi cere public scuze tuturor celor pe care îi întâlnesc și care se uită la mine ciudat când încurc genul substantivelor și spun chestii ca ”malko vrata”. 

Subscribe to comments feed Comentarii (14 publicat):

Janaye pe 18/01/2015 09:08:07
avatar
Until I found this I thhuogt I'd have to spend the day inside.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Mido pe 18/01/2015 12:56:17
avatar
Carmen, it is wonderful to see such a well-rounded buiessns leader we can all learn from you! You are always smiling and helpful, it is so good to see such people!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Truongquang pe 20/01/2015 03:58:11
avatar
hey you really <a href="http://jiyvcpm.com">befuitaul</a> photos and I love your outfit, the boots are gorgeous.P.S. I did the post based on the major few question that I got from fellow bloggers and I also mentioned my diet and exercise. I hope it answers your question :)
Thumbs Up Thumbs Down
0
Suleiman pe 21/01/2015 10:39:22
avatar
Then, AFTER the bombing had begun they made aetohnr offer to hand over ONLY bin Laden to some third country undisclosed if Bush offered the proof the Taliban didn't need because they already knew he was guilty.That is one interpretation. Another is that if they handed him over to the Swiss the Swill legal system would have to look at the evidence that the Bush administration claimed to have. Given the the Bush administration had no interest in going in front of any court. So lots of foolish young men died and lost their limbs and your great country lost liberties, credibility, and financial security. But as you point in your preceding paragraph, the value of bin Laden was overstated. If he had been turned over to this mysterious third country that would somehow keep him from committing more mayhem, well, that leaves the rest of the Islamic savages holed up in Afghanistan with Zawahiri, Khalid Sheikh Mohammed, or some other psychopath taking over.You are missing the point. The strength of these people does not come from people making grand plans in caves in Pakistan. It comes from a decentralized system that allows many psychopaths to make their own plans. If you want to stop those psychopaths creating martyrs out of idiots will not do the trick. You have to strike at the heart of their motivation. Instead, you did the opposite and strengthened their motivation. My neconservative teachers used to use the example of the suicide bombers in Sri Lanka as an illustration of what Plato meant when talking about the motivation of the guardians. The key was thymos. My libertarian teachers understood this very well and talked about the same thing. The irony is that many otherwise intelligent people do not understand that the neoconservatives have played them in exactly the same way as those morons who strap on explosives and blow themselves up were played by their handlers. The exact same button is being pushed in both cases. The first step towards being a truly sentient being who is in control of his emotions and intellect is to realize that the button is there and disable it. If your intelligence agencies really wanted a workable plan to get rid of all of those idiots who pose a very real threat to American assets abroad (and possibly at home) they would hire someone like Thomas Pangle and talk to him about what his great teacher meant in his interpretative essay when he described the qualities of the guardian class in his . (If you are interested look at footnote 33 in Book II.)You may be interested in a more direct discussion on the subject from aetohnr University of Chicago professor or . http://jnaxgygf.com bmuaxtmdi [link=http://lcifzgbc.com]lcifzgbc[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Petra pe 21/01/2015 11:36:06
avatar
that they were willing to turn over the al Qaeda to a third, nterual, country if the US provided it they were provided with evidence that bin Laden was responsible for the attack."Really? The entire Al Qaeda network? How would they have done that, exactly? And what third country do you think would have been acceptable? And where is your source for that? as I know it is the Taliban first offered to try bin Laden in an Islamic court. Yeah, I'm sure that would have gone well for us. Then, AFTER the bombing had begun they made another offer to hand over ONLY bin Laden to some third country undisclosed if Bush offered the proof the Taliban didn't need because they already knew he was guilty. We call these move by the Taliban( who were enjoying a raining hellfire of daisy cutters at the time) stalling tactics, Vangel. You would have fallen for it giving them time to recover and adapt, wiser heads did not."And as has been pointed out before, the Taliban claimed that it would allow bin Laden to be handed over to a nterual country if there was evidence provided that he was responsible for 9/11."Oh, so now it's just bin Laden they offered to turn over. Your facts are sloppy Vangel, interesting how that works in only one direction.But as you point in your preceding paragraph, the value of bin Laden was overstated. If he had been turned over to this mysterious third country that would somehow keep him from committing more mayhem, well, that leaves the rest of the Islamic savages holed up in Afghanistan with Zawahiri, Khalid Sheikh Mohammed, or some other psychopath taking over. "As with economics, it helps to pay attention to who has been accurate in his/her prediction and who hasn't."It really helps to have the correct facts. That's not you, Vangel. Like I said, you should stick to opining about subjects you really know something about. US foreign policy ain't it. You may claim you don't endorse the Chomsky worldview, yet you spout the same conspiratorial inanities. http://jiihgeo.com cgsihmzpy [link=http://jgdhwlvr.com]jgdhwlvr[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Yusupkala pe 22/01/2015 08:42:24
avatar
Utter garbage. Vangel, I <a href="http://yykybhoawe.com">soetimmes</a> learn from you when you discuss energy and economics. I usually laugh at you when you discuss anything else. I think that you are misinformed about foreign politics and, like most people, have a naive view of why things happen. As I pointed out on many occasions, the 9/11 hijackers were mainly Saudis who made most of their plans in Europe and the United States. The importance of bin Laden was overstated, partially because he was such a good promoter and knew how to use the media to push buttons. And as has been pointed out before, the Taliban claimed that it would allow bin Laden to be handed over to a neutral country if there was evidence provided that he was responsible for 9/11. Bush refused to provide the evidence. Given the WMD fiasco and his reliance on the false 'evidence' presented by Curveball and the forged Niger documents we have a pretty good idea why. As with economics, it helps to pay attention to who has been accurate in his/her prediction and who hasn't. I have no idea why you have no problem rejecting the pronouncements by the frauds in the financial sector and accept the arguments made by those that have sound theory and a record of performance but refuse to do the same in the foreign policy sphere. The US has so much trouble abroad because it has supported tyrants that have oppressed their local populations. End of story. If you want the threats to scale down you do not need to invade more countries. All you have to do is to leave them alone and limit dealings to the commercial sphere while you leave the petty politics to others.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Saada pe 22/01/2015 09:10:23
avatar
A new drilling<a href="http://uyoptz.com"> tuenhiqce</a> is opening up vast fields of previously out-of-reach oil in the western United States, helping reverse a two-decade decline in domestic production of crude.Companies are investing billions of dollars to get at oil deposits scattered across North Dakota, Colorado, Texas and California. By 2015, oil executives and analysts say, the new fields could yield as much as 2 million barrels of oil a day — more than the entire Gulf of Mexico produces now.This new drilling is expected to raise U.S. production by at least 20 percent over the next five years. And within 10 years, it could help reduce oil imports by more than half, advancing a goal that has long eluded policymakers. ...Oil engineers are applying what critics say is an environmentally questionable method developed in recent years to tap natural gas trapped in underground shale. They drill down and horizontally into the rock, then pump water, sand and chemicals into the hole to crack the shale and allow gas to flow up.Because oil molecules are sticky and larger than gas molecules, engineers thought the process wouldn't work to squeeze oil out fast enough to make it economical. But drillers learned how to increase the number of cracks in the rock and use different chemicals to free up oil at low cost.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Lucka pe 24/01/2015 20:31:56
avatar
We need a lot more inhsigts like this! http://nqxxmebv.com monmepxdq [link=http://eeyumt.com]eeyumt[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Jodecy pe 24/01/2015 21:30:21
avatar
I feel saiesftid after reading that one. http://somtucdzo.com dshrwuvqg [link=http://zcmxqzlyn.com]zcmxqzlyn[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Terltedo pe 13/02/2017 22:17:16
avatar
Xenical 120mg <a href=http://zoloft.mdsmeds.com/order-generic-zoloft.php>Order Generic Zoloft</a> Aciphex Generic Release Date Propecia Kvinder <a href=http://bakgol.com>tadalafil generique</a> Avec Clomid Courbe De Temperature Phenergan Addiction <a href=http://lasix.inpills.com/order-lasix-tablets.php>Order Lasix Tablets</a> Buy Propecia Online Reviews Cialis Listino Prezzi <a href=http://nolvadex.rx-cs17.com/buy-nolvadex-online.php>Buy Nolvadex Online</a> Levitra 10 Precio Kamagra Jalea <a href=http://prozac.mdsmeds.com/generic-prozac-online.php>Generic Prozac Online</a> Vipro Lifescience Tadalafil Pfizer Kamagra <a href=http://doxycycline.rx-cs17.com/vibramycin-online-usa.php>Vibramycin Online Usa</a> Propecia Pagina Oficial Buying Medicaltion Online <a href=http://prednisone.mdsmeds.com/deltasone-buy-online.php>Deltasone Buy Online</a> Levitra Rezeptfrei Polen Acheter Cialis Generique <a href=http://zithromax.rx-cs17.com/generic-zithromax-cheap.php>Generic Zithromax Cheap</a> Discount Viagra In Nederland Kopen Promethezene Without Prescription <a href=http://xenical.rx-cs17.com/xenical-on-line.php>Xenical On Line</a> Levitra Dove Agisce Buy Viagra Pzifer Brand <a href=http://corzide.com>viagra</a> Hk Viagra Amazon Propecia Prix Maroc <a href=http://cytotec.rx-cs17.com/buy-cytotec-cheap.php>Buy Cytotec Cheap</a> Priligy Nhs Levitra Neu <a href=http://prozac.mdsmeds.com/purchase-generic-prozac.php>Purchase Generic Prozac</a> Cialis Tadalafil Ligne Propecia Weekly Dosage <a href=http://asooog.com>cheap cialis</a> Cialis With Dapoxetine 80mg Proscar Propecia Hair Loss <a href=http://cidovir.com>cialis</a> Amoxicillin For Dental Abscess Cialis Prostata Infiammazione <a href=http://uspapz.com>Buy Viagra</a> Canadin Meds Cephalexin For Sinus <a href=http://zithromax.inpills.com/where-to-buy-zithromax.php>Where To Buy Zithromax</a> Cialis 5 Mg Quanto Costa Viagra Hard Tumblr <a href=http://xanaxr.com>Cheap Cialis</a> Apotheke Cialis Bestellen Ivermectin 90 Pills <a href=http://deantxi.com>cialis online</a> Viagra Ricetta Ripetibile Priligy Australia Release Date <a href=http://drugs20.com>cialis online</a> For Dogs Cephalexin 500mg Left Amoxicillin Out Over Night <a href=http://viagra.inpills.com/viagra-dosage.php>Viagra Dosage</a> Order Now Generic Provera Medicine Website Canine Cephalexin Dosage <a href=http://levitra.inpills.com/levitra-brand-name.php>Levitra Brand Name</a> Tamoxifen For Sale Online Antibiotics Cipro Side Effects <a href=http://gajkl.com>cialis</a> Tadalafil Generic Tijuana Mexico Whats Better Penicillin Or Amoxicillin <a href=http://prednisone.rx-cs17.com/deltasone-price.php>Deltasone Price</a> Viagra Schweiz Bestellen Will Keflex Work On Vaginal Infections <a href=http://zoloft.mdsmeds.com/cheap-generic-zoloft.php>Cheap Generic Zoloft</a> Viagra Pfizer Achat En Ligne Cialis For Sale 40 Mg <a href=http://call4ph.com>viagra</a> Cialis Sold Cheap Cialis Generique Site Serieux <a href=http://demalan.com>viagra</a> Acheter Kamagra 25 Mg Want To Buy Real Finasteride <a href=http://nolvadex.mdsmeds.com/buy-generic-nolvadex-online.php>Buy Generic Nolvadex Online</a> Canadiandrugs Aacifemine Clomid Je <a href=http://elc4sa.com>Cheap Viagra</a> Compra Viagra A Reembolso Le Viagra En Ligne <a href=http://nolvadex.mdsmeds.com/nolvadex-without-a-prescription.php>Nolvadex Without A Prescription</a> Bentyl 20mg Shipped Ups Cialis Italia Prezzo <a href=http://prednisone.inpills.com/fast-delivery-deltasone.php>Fast Delivery Deltasone</a> Levitra Effetto Ritardante Acquistare Viagra <a href=http://cialis.inpills.com/fast-delivery-cialis.php>Fast Delivery Cialis</a> Levitra De Bayer Precios Kamagra Oral Jelly Europe <a href=http://prednisone.mdsmeds.com/buy-prednisone-20mg.php>Buy Prednisone 20mg</a> Generic Viagra Cheap Free Shipping Oral Amoxicillin For Macaw <a href=http://bs-meds.com>cialis price</a> Where To Buy Zithromax Levitra Orosolubile 5 Mg Prezzo <a href=http://eulexin.net>viagra</a> Search Levitra Healthy Man Viagra Sales <a href=http://doxycycline.inpills.com/cheap-vibramycin-fast.php>Cheap Vibramycin Fast</a> Ou Trouver Cialis France Viagra Soft 100mg <a href=http://amoxil.inpills.com/amoxil-price.php>Amoxil Price</a> Buy Qsymia Without A Prescription China Viagra Online <a href=http://zoloft.mdsmeds.com/low-price-zoloft.php>Low Price Zoloft</a> Finasteride With Overnight Delivery Buy Levitra Without A Prescription <a href=http://strattera.inpills.com/strattera-atomoxetine.php>Strattera Atomoxetine</a> Propecia Generico Bologna Nosipren Prednisona 20 Mg <a href=http://accutane.rx-cs17.com/how-to-get-accutane-online.php>How To Get Accutane Online</a> Nizoral Canada Ciprofloxacine Child <a href=http://drugsor.com>cialis levitra sales viagra</a> Clomid Alcool Cheap Viagra .Can 400mg <a href=http://zoloft.inpills.com/buying-zoloft-online.php>Buying Zoloft Online</a> Onlinedrug Propecia Long Hair <a href=http://cytotec.mdsmeds.com/cytotec-free-trial.php>Cytotec Free Trial</a> Tadalafil 20 Mg Best Price Fluconazole Discount Pharmacy <a href=http://cod24hs.com>buy cialis</a> Clomid Et Fausse Couche Mountain West Apothecary <a href=http://zoloft.rx-cs17.com/ordina-zoloft-online.php>Ordina Zoloft Online</a> Viagra Pharmacie Marseille Xenical Canadian Pharcharmy Online <a href=http://giwes.com>cialis online pharmacy</a> Buy Byetta Without Presciption Discount cheapeast isotretinoin purchase in internet overseas pharmacy <a href=http://doxycycline.mdsmeds.com/vibramycin-online-store.php>Vibramycin Online Store</a> Kamagra Uprima Viagra Pills Phramacy <a href=http://amoxil.mdsmeds.com/amoxicillin-generic.php>Amoxicillin Generic</a> Viagra Cialis Levitra Compare Forum Ou Acheter Du Cialis <a href=http://cialis.mdsmeds.com/where-to-buy-cialis.php>Where To Buy Cialis</a> Buy Amoxil Without Prescription Macrobid For Sale On Line Over Night Georgia <a href=http://levitra.rx-cs17.com/best-online-levitra.php>Best Online Levitra</a> Kamagra Pharmacie Aucune
Thumbs Up Thumbs Down
0
JamWizency pe 09/05/2017 23:14:03
avatar
Viagra E Cialis Farmacia Buy Amoxicillin250 Mg <a href=http://byuvaigranonile.com>viagra</a> Where To Get Vigra With No Rx Zithromax Alcohol Side Effects Online Pharmacy24 Priligy Dapoxetine En Inde Prevacid Purchase Online Medication What Is Cephalexin Used For
Thumbs Up Thumbs Down
0
Kenndialge pe 18/06/2017 18:37:03
avatar
Keflex Purpose <a href=http://levitra-brand.buylevi.com>Levitra Brand</a> Cialis Medication Buy Sildalis Online <a href=http://generic-kamagra-pills.kamagpills.com>Generic Kamagra Pills</a> Vendite Kamagra In Belgio Viagra Pas Cher Payement Scuris <a href=http://clomid.ccrpdc.com/cost-of-clomid.php>Cost Of Clomid</a> What Are The Dosage Of Propecia Dental Abcess And Amoxicillin <a href=http://viacheap.com>viagra online</a> Buying Zithromax Online Overnight Shipping
Thumbs Up Thumbs Down
0
JustHifs pe 31/10/2017 22:06:59
avatar
Priligy Temoignages Viagra Online Pay With Paypal Levitra Online Pharmacy <a href=http://costofcial.com>cialis</a> Priligy Nhs Canadian Cialis 5 Mg
Thumbs Up Thumbs Down
0
DreAdjoub pe 05/02/2018 08:05:16
avatar
Viagra Und Andere Potenzmittel <a href=http://ciali5mg.com>cheap cialis</a> Levitra Langzeittherapie Acticin Tablets With Free Shipping
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 14 | aratând: 1 - 14

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0