Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Social | Film bulgar selectionat pentru prezentare in cadrul unui festival prestigios

Film bulgar selectionat pentru prezentare in cadrul unui festival prestigios

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto stockholmfilmfestival.se Foto stockholmfilmfestival.se

Filmul bulgar ”Culoarea cameleonului” regizat de Emil Hristov a fost selecționat pentru prezentare în cadrul prestigiosului Festival american Noi Regizori/Noi Filme. Festivalul este organizat de Societatea de Film a Centrului Lincoln și Muzeul de Artă Modernă. El e dedicat descoperirii operelor unor realizatori de film talentați, dar încă puțin cunoscuți iar ediția din 2013 marchează cel de-al 42-lea an de manifestare a Festivalului.

Primele 7 filme selectate pentru festival reprezintă 7 țări: ”Culoarea Cameleonului” al lui Emil Christov (Bulgaria); ”Deturnarea”, regizat de Tobias Lindholm (Danemarca); filmul ”Reținerea” regizat de Rachid Djaidani (Franța); coproducția realizată de JP Sniadecki și Libbie Dina Cohn ”Parcul oamenilor” (SUA/China); ”Poveștile pe care le spunem”, al lui Sarrah Polley (Canada); ”Viola”, regizat de Matías Piñeiros (Argentina).

Filmul ”Culoarea cameleonului” tratează povestea unui tânăr muncitor inadaptat, Batko Stamenov (nume de cod: Marțipan) care este recrutat de poliția secretă bulgară pentru a se infiltra într-un grup de lectură. Site-ul festivalului a descris filmul bulgar drept o ”comedie neagră, implacabil de morbidă” și ”o amestecătură cu neputință de încadrat”.  

Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicat):

Hanif pe 14/04/2013 20:39:21
avatar
Imi scrise un amic din Albion zlilee trecute - vezi ca a scos album nou D Bowie...din păcate nu va face nici un turneu.PS - eu m-am nascut odata cu primul disc al lui DB!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Nanda pe 16/04/2013 09:16:51
avatar
daca n-ai reusit sa-l dascerci ti-l pot da eu de fapt cred ca mai am vreo 3-4 cam pe acelasi film macaframa,mash, pedal astea de anul trecutmuzica se potriveste perfect si in macaframa si in mash poate bagi niste party-uri coolene la ciclop cu proiectii de filme d-astea eventual si o cursa cu chekpoint-uri dupa :Dtot zic sa vb cu tine de asta de cateva luni bune :))
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 2 | aratând: 1 - 2

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0