Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Social | Actualul Cod Silvic ingradeste investitiile, zice ministrul agriculturii bulgar

Actualul Cod Silvic ingradeste investitiile, zice ministrul agriculturii bulgar

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Ministrul bulgar al agriculturii, Miroslav Naydenov, a fost unul dintre cei mai puternici opozanți ai activiștilor ecologiști care protestează contra nesfârșitelor programe de construcții și distrugere a naturii Bulgariei. Foto: BGNES Ministrul bulgar al agriculturii, Miroslav Naydenov, a fost unul dintre cei mai puternici opozanți ai activiștilor ecologiști care protestează contra nesfârșitelor programe de construcții și distrugere a naturii Bulgariei. Foto: BGNES

Bulgaria are unul din cele mai restrictive Coduri Silvice din lume care pune investițiile în pericol, potrivit ministrului bulgar al agriculturii Miroslav Naydenov, citat de agenția de știri bulgară Focus. Acesta a fost comentariul ministrului la adresa protestelor rezidenților și oficialilor celei mai cunoscute stațiuni de iarnă din Bulgaria, Bansko. Aceștia cereau ca pistele de schi ale stațiunii să fie extinse și să fie construit un nou telescaun.

Într-un interviu acordat agenției de știri citate Naydenov a spus că este normal să fie luate în considerare și aceste cereri, nu doar cele ale ecologiștilor contra amendamentelor care vor fi aduse Codului Silvic. Ministrul a spus că se poate observa că sunt proteste pentru și proteste contra programului de investiții de la Bansko, și cabinetul bulgar e ultimul căruia îi sunt aduse la cunoștință aceste acțiuni. El are în vedere mai ales protestele desfășurate pe Podul Vulturilor din Sofia, capitala Bulgariei (locație echivalentă Pieței Universității din București ca loc tradițional de desfășurare a unor acțiuni de protest – n.r.).

Naydenov a mai zis că a dorit să discute cu protestatarii revendicările lor, dar a renunțat fiindcă ar fi fost informat că simpla sa prezență ar fi escaladat tensiunile deja existente. O serie de reprezentanți ai protestatarilor au cerut atunci audiență premierului bulgar Boyko Borisov și în acel context a fost de față la discuții și ministrul mediului. Au existat analog și contraproteste la Bansko față de acțiunile din Sofia iar Naydenov crede că trebuie să fie ascultate și revendicările celor care au participat la ele. Totuși, în opinia sa problemele nu se rezolvă prin proteste, ci prin negocieri.

Ministrul agriculturii ar fi explicat aceasta colegului său, premierul adjunct și ministrul de interne Tsvetan Tsvetanov și președintei parlamentului bulgar Tsetska Tsacheva, prezenți la protestele de la Bansko din propria lor voință. 

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicat):

Emine pe 19/01/2015 12:26:04
avatar
excelenta idee, unde semnez? Ba si pesulz: pentru a pastra echilibrul in Coalitie, Boc sa o concedieze pe Nuti iar Base sa preia si portofoliul Turismului. Militian si Circar sunt exact calitatile sale de baza, e nascut pentru acest dublu portofoliu!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Sumaryono pe 21/01/2015 02:16:38
avatar
Sincer, daca n-as fi abatut de vesti <a href="http://lkwxuaqqu.com">eccoimone</a> sumbre, mi s-ar parea foarte misto felul cum ii dreseaza pe pesedisti cu biciul si zaharelul. Umilinta maxima pentru sarmanii activisti neocomunisti, venita fix de la unul din neamul lor de nomenclaturisti.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Eveangelie pe 21/01/2015 15:39:25
avatar
Extra, ce2t poţi fi de te2mpit! Cel care semnează geo trăieşte, din ce2te ştiu eu, de multă vreme een Occident! Te-am lăsat să deiezlri pe aici, pentru că eşti un pur produs al procesului de spălare pe creier de după 1990, proces de care comuniştii n-au fost een stare. Şi poate nici nu şi-au propus aşa ceva. Mai ales că nu rima, după anii 60, cu reinventarea lor politică, sub chipul naţionalist, care pe mulţi ne-a făcut să vomităm.Eşti te2mpit şi pentru că nu eenţelegi nimic. cen anii 80 magazinele erau "goale" pentru că se ajusta consumul, pentru a ne plăti datoriile. Penuria era artificială. Ai văzut cu ce2t s-a ajustat consumul Rome2niei een ultimele şase luni? Isărescu este speriat, şi ştie el de ce: căderea consumului va fi urmată de căderea producţiei, de dezinflaţie, şi plata datoriilor de zeci de miliarde de euro eencepe abia peste doi ani. ceţi dai seama ce drame vor trăi rome2nii? Anii 80 ni se vor părea parfum pe le2ngă ce va urma. Ce2t despe cine a condus şi va conduce Rome2nia, ce să spun: parcă bogaţii au fost mai hoţi şi mai incompetenţi dece2t săracii. Şi nu-i nimic: vin liberalii gen Boureanu şi rezolvă problema! http://ixjpfus.com ixrhnfqz [link=http://hizrbg.com]hizrbg[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Sowmiya pe 22/01/2015 15:35:11
avatar
Asa cum spuneam, un<a href="http://vfysgjot.com"> eenglz</a>, prin secolul 14 a descoperit ca agricultura pe suprafeţe mici este numai agricultură de subzistenţă. Singura care este productiva, este agricultura pe suprafeţa mari.Din acest motiv, een anii '60 au fost comaste terenurile agricole sub forma de CAP-uri. Asta reprezenta la vremea aceea cam 80% din suprafaţa arbilă a ţării. Restul era organizat ca IAS-uri, een proprietatea statului, pe domeniile coroanei şi ceeteva foarte mari exploatări naţionalizate.Mă eentreb ceeţi dintre actualii comentatori au văzut cu ochii lor culturile CAP-urilor prin 1963-5 să zicem.Şi iar mă văd een situaţia de o cita pe baba mea, Măriuţă Zbăganu din Visag, "Ţine Dumnezeu cu comuniştii aştia..."
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | aratând: 1 - 4

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0