Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Locurile in Parlamentul bulgar sunt la paritate: 2:2

Locurile in Parlamentul bulgar sunt la paritate: 2:2

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Locurile celei de-a 42-a Mari Adunări Generale a Bulgariei vor fi, la final, divizate în mod egal între socialişti şi minoritarii turci pe de-o parte şi partidul de centru-dreapta GERB şi partidul naţionalist Ataka pe de altă parte, potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale. În urma analizei rezultatelor finale ale numărătorii voturilor a rezultat că niciuna din tabere nu deţine suficiente voturi pentru a putea ocupa cele 121 de locuri necesare formării unei majorităţi parlamentare. Ştirea a fost dată publicităţii miercuri după ce au fost prelucrate în proporţie de 100% de către Comisia Electorală Centrală bulgară procesele-verbale ale numărătorii voturilor în cadrul secţiilor de votare din Bulgaria şi din străinătate şi a fost fixat numărul de mandate de deputaţi obţinut de fiecare partid în parte.

Acestea sunt: partidul de centru-dreapta Cetăţenii pentru o Dezvoltare Europeană a Bulgariei, GERB, al fostului premier bulgar Boyko Borisov, Partidul Socialist Bulgar, BSP, partidul etnicilor turci din Bulgaria Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, DPS şi autoproclamaţii lor rivali declaraţi extremiştii de dreapta ai partidului Ataka (Atacul). Potrivit numărătorii finale a Comisiei Electorale Centrale – GERB+Ataka vor avea împreună 120 de locuri iar DPS+BSP – alte 120 de locuri din cele 240 de locuri ale Parlamentului unicameral bulgar. GERB a câştigat 30,50% din voturi, BSP – 26,61% din voturi, DPS – 11,29% din voturi şi Ataka – 7,30%. Numărul mandatelor de deputat pentru fiecare partid în parte a fost fixat după cum urmează – 97 pentru GERB, 84 pentru BSP, 36 pentru DPS şi 23 pentru Ataka. Spre uimirea multora, niciunul dintre reprezentanţii „liniei dure” a formaţiunilor politice de dreapta nu vor face parte din următorul Parlament bulgar.

Dintre partidele de dreapta, creditate cu alungarea de la putere a foştilor comunişti care au împins Bulgaria în haosul crizei economice a anilor 1990, doar partidul Democraţii pentru o Bulgarie Puternică, DSB, a fost cel mai aproape de câştigarea unor locuri în Parlament, dar nu au reuşit, totuşi, să obţină decât 2,92% din totalul voturilor liber exprimate. Formaţiunea de dreapta Bulgaria pentru Cetăţeni a fostului comisar european Meglena Kuneva a fost de asemeni aproape de atingerea pragului electoral necesar de 4% dar nu a reuşit să obţină decât 3,35% din sufragii. Partidul naţionalist Frontul Naţional pentru Salvarea Bulgariei a câştigat 3,71% din totalul voturilor exprimate.

Alte formaţiuni care au câştigat mai puţin de 4% din totalul celor 38 de partide şi 7 coaliţii înscrise în cursă sunt: celălalt partid naţionalist, VMRO, Centru – Libertate şi Demnitate, o coaliţie formată între partidul fostului ţar şi premier Simeon de Saxa-Coburg şi dizidenţa DPS a tinerilor politicieni turci de sub conducerea lui Kasim Dal, partidul de dreapta Uniunea Forţelor Democratice, SDS, Verzii şi Coaliţia Bulgaria Semeaţă (Gorda Bulgaria) a deputatului bulgar Slavi Binev. 

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicat):

Becky pe 21/08/2016 23:08:44
avatar
You've maganed a first class post
Thumbs Up Thumbs Down
0
Danice pe 22/08/2016 07:17:05
avatar
What a pleasure to find someone who <a href="http://lfpuvep.com">ideefitins</a> the issues so clearly
Thumbs Up Thumbs Down
0
Disney pe 23/08/2016 18:49:12
avatar
I serchaed a bunch of sites and this was the best. http://blxxusvpnro.com snpdqcll [link=http://lytwakmw.com]lytwakmw[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Channery pe 25/08/2016 04:48:20
avatar
Heckuva good job. I sure <a href="http://hufkaxih.com">apreicpate</a> it.
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | aratând: 1 - 4

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Articol fără etichete
Evaluează acest articol
0