Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Alegerile din Bulgaria, aproape corecte

Alegerile din Bulgaria, aproape corecte

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Corpul observatorilor OSCE au considerat luni că alegerile generale din Bulgaria au fost aproape corecte, dar au declarat că incidentele din perioada campaniei electorale au subminat instituțiile democratice din fosta țară comunistă, a precizat Agenția France Presse. Votul de duminică a fost ”organizat într-un cadru competitiv, libertățile fundamentale au fost respectate, iar administrația... a fost bine organizată”, a precizat Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. Ea a adăugată că, totuși, campania ”a fost umbrită de un număr de incidente care au diminuat încrederea în instituțiile statului și întregul proces a fost afectat negativ de acuzațiile extinse referitoare la cumpărarea de voturi”.

”Dacă analizezi neîncrederea existentă între partidele politice și dificultățile economice actuale observi că aceasta reprezintă o evoluție negativă”, a declarat Eoghan Murphy, care a supervizat cea mai mare misiune a Organizației în Bulgaria din 1990. Sâmbătă oamenii politici din opoziție au reacționat zgomotos la descoperirea a 350.000 de buletine de vot supranumerare în incinta unei tipografii al cărei proprietar este, potrivit informațiilor existente, un apropiat al partidului GERB al fostului premier al Bulgariei Boyko Borisov. Liderul Partidului Socialist Sergey Stanishev a spus că descoperirea a fost o ”pregătirea falsificării totale a alegerilor” și a caracterizat-o drept ”un scandal nemaiîntâlnit până acum în Bulgaria”.

Cinci partide de opoziție – exclusiv GERB – au contractat de asemeni o numărătoare independentă a voturilor de către o agenție austriacă, ale cărei concluzii coincid însă în linii mari cu rezultatele oficiale. La 3 luni de la protestele de masă care au determinat demisia forțată a guvernului, partidul GERB al lui Borisov se clasează primul la alegeri, dar cu o majoritate redusă, iar analiștii prevăd neputința acestuia de a forma o coaliție. 

Five opposition parties -- excluding GERB -- also commissioned an independent vote count by an Austrian agency, although its findings broadly chimed with the official results.

Three months after mass protests forced his government's resignation, Borisov's GERB came first in the election, but well short of a majority and analysts predict he will fail to form a coalition.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Articol fără etichete
Evaluează acest articol
0