Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | GERB ii infrange pe socialisti cu 30,3% fata de 27% - exit-poll

GERB ii infrange pe socialisti cu 30,3% fata de 27% - exit-poll

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Partidul bulgar de centru-dreapta GERB, forțat în februarie să demisioneze datorită presiunii opiniei publice, a avut un ușor avantaj față de socialiști în cadrul crucialelor alegeri generale anticipate, potrivit unui exit-poll. Partidul de centru-dreapta condus de fostul premier Boyko Borisov și principalul său rival Partidul Socialist Bulgar, BSP, au concurat umăr la umăr până astăzi, dar la sfârșit partidul alungat recent de la putere a câștigat un avantaj de peste 3%. Sprijinul față de GERB a fost de 30,3%, în timp ce sprijinul față de socialiști a scăzut la 27%, potrivit unui exist-poll realizat de agenția privată de sondare a opiniei publice Gallup.

Alte partide care au depășit pragul de 4% necesar pentru a intra în Parlament sunt Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, ce reprezintă minoritatea turcă din Bulgaria și partidul ultranaționalist Ataka. Ele au câștigat 10,7% respectiv 7,5%. Partidul de centru Bulgaria pentru Cetățeni, condus de fostul comisar european Meglena Kuneva nu a reușit să obțină minimul necesar de 4% din voturi pentru a câștiga locuri în Parlament. Potrivit exit-poll-ului în cea de-a 42-a Adunare Națională vor intra 4 partide în cadrul unei formule de coaliție dominată de socialiști mai curând decât de GERB care nu va putea forma cabinetul în contextul în care un partid trebuie să câștige peste 43% din totalul voturilor liber exprimate pentru a avea majoritate în Parlament. Partidele de dreapta, creditate cu alungarea de la putere a comuniștilor care au aruncat țara în haosul crizei anilor 1990, nu au reușit să depășească pragul necesar de 4% pentru a intra în Parlament.

Coaliția Democrații pentru o Bulgarie Puternică și Forumul Democratic Bulgar, condus de adepții liniei dure de dreapta a fostului premier bulgar Ivan Kostov au câștigat 2,6% din voturi. Turul de scrutin a început la 7, ora locală (0400 GMT) și   s-a încheiat la ora 20.00, cu realizarea de exit-poll-uri la scurtă vreme de la închiderea urnelor. Prezența la vot a fost de circa 48%, mult mai scăzută decât acum 4 ani. Bulgarii au fost prezenți la urne în data de 12 mai în cadrul alegerilor anticipate, la 4 luni de la protestele de masă contra măsurilor de austeritate și facturilor ridicate la energie care au determinat demisia cabinetului partidului de centru-dreapta GERB. Un număr total de 6.868.455 de bulgari cu drept de vot au fost îndemnați să participe la alegerile organizate în contextul resentimentului și dezamăgirii provocate de promisiunile neonorate în perioada cabinetului Boyko Borisov. Un număr total de 8.148 de candidați luptă pentru a câștiga locuri în Parlamentul bulgar format din 240 de membri.

Alegerile de duminică au fost supravegheate de o serie de organizații străine și bulgare. Aceste organizații și-au făcut simțită prezența în mijlocul temerilor cu privire la cumpărarea de voturi pe scară industrială și au devenit o șansă pentru politicienii bulgari de a evita urmărirea legală fiindcă legislația bulgară oferă imunitate candidaților. Perioada premergătoare alegerilor a fost marcată de dezvăluirile legate de înregistrarea ilegală a politicienilor, pretențiile de fraudă și pregătirea falsificării în mod total a votului de fostul partid de guvernământ GERB. Vineri procurorii au declarat că au confiscat 350.000 de voturi ilegale în cadrul unei tipografii. Liderul socialist și principalul oponent al fostului premier Sergey Stanishev a caracterizat știrea drept ”un scandal imens”.

Cabinetul de centru-dreapta al premierului Boyko Borisov a reușit să reducă deficitul bugetar și  datoria publică a Bulgariei până la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, dar a pierdut susținerea multora dintre alegători datorită înghețării pe scară largă a veniturilor și pensiilor și eșecului luptei contra răspândirii corupției. Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă în luna februarie pentru a protesta contra corupției, creșterii șomajului și facturilor ridicate la utilități, astfel încât Borisov și partidul său GERB au fost forțați să demisioneze. Din acel moment Bulgaria a fost condusă de un guvern interimar, condus de fostul ambasador bulgar în Franța Marin Raykov. Reacția generată de fostul cabinet nu a fost însă înlocuită de reputația unui partid anume, astfel încât au crescut temerile față de existența unui viitor Parlament slab, a incertitudinii componenței viitorului guvern și față de viitoarele tulburări politice. 

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicat):

Nattapon pe 27/03/2014 18:03:41
avatar
No vitamins or spumlepents for me. I do love weight training and have some goals regarding it for 2013. I generally think women look better with a little bit more muscle. You look great now though! I can't believe your body comp was at 34%. Seems high. I don't even want to know what mine is. When the snow was going over the sad face it looked like he was crying. LOL!Carli recently posted..
Thumbs Up Thumbs Down
0
EmoEnn pe 28/03/2014 14:18:24
avatar
Thanks for the tip Natasha! I'll do a little more <a href="http://lapcxntv.com">reercsah</a> before trying it now that you mention that. I just don't want to get nauseated again Last time I was at work, I literally almost hurled at my desk lol Let me know if you find a better way
Thumbs Up Thumbs Down
0
Nazim pe 28/03/2014 16:16:36
avatar
Isn't it interesting how many of the couenrits that have fought this nonsense are places that have had repressive governments in the recent past. But the allegedly freedom-loving Anglo-Saxon world, which thinks it has a patent on liberty just folds up and accepts it. http://dscanwe.com pvmehojti [link=http://bmcnhapbv.com]bmcnhapbv[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Walaa pe 03/04/2014 10:21:01
avatar
Hi there, Sorry you are having diuclffity subscribing. Please try to hover on the subscribe button and then select the method of subscribing (ex. google, feed, etc.) There are different ways of getting the info from the blog. Readers who subscribe get to choose how the blog info will be delivered to them. If you were just clicking on subscribe button, then it won't work. I hope that helps! http://ysvuswtyaz.com ifhkvon [link=http://sewecurkwe.com]sewecurkwe[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | aratând: 1 - 4

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Articol fără etichete
Evaluează acest articol
0