Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Exit-poll demn de benzile desenate in Bulgaria

Exit-poll demn de benzile desenate in Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Presa bulgară a ocolit interdicția publicării rezultatelor intermediare ale exit-poll-urilor alegerilor generale anticipate din Bulgaria prin utilizarea unui număr de trucuri, inclusiv rapoarte meteo false, drept acoperire pentru estimarea rezultatelor înregistrate de către diferitele partide. Ca personajul lui Audrey Hepburn din ”Mic dejun la Tiffanyʼs”, care transmite în mod codificat mesajele mafiei unui naș mafiot întemnițat, agențiile de știri au încălcat embargoul legal al orei închiderii urnelor – 20.00 (17.00 GMT) – prin publicarea unor temperaturi ciudate și a estimării valorilor următoare înregistrate pe tot parcursul zilei. Astfel, după cum la Sofia a fost o zi de mai obișnuită cu temperaturi situate în jurul valorii de 20 de grade Celsius, tot astfel agenția de știri BGNES a anunțat că la prânz temperaturile din jurul sediului de campanie al partidului GERB de guvernământ se situau în jurul valorii de circa 29 de grade față de 29 de grade Celsius, înregistrate în apropierea sediului de campanie al BSP – Partidul Socialist Bulgar. 

Cu alte cuvinte până în acel moment fostul partid de guvernământ GERB al lui Boyko Borisov câștiga un procent de 29% din totalitatea voturilor, în timp ce socialiștii se târau foarte aproape de aceștia. Între timp, agenția de știri Pik a anunțat că la prânz au fost înregistrate în apropierea ”grădinii Borisova” din Sofia temperaturi de 29 de grade Celsius comparativ cu 29,5 grade Celsius, înregistrate pe așa-numitul ”câmp Stanishevo”. Cu alte cuvinte până în acel moment recent demisionatul partid de centru-dreapta GERB, condus de fostul prim-ministru Boyko Borisov, câștigase aproape 29% din totalul voturilor, în timp ce socialiștii, conduși de Sergey Stanishev, câștigaseră față de el o ușoară diferență. 

Vânturile suflă cu 11 metri pe secundă, a adăugat agenția de știri, ceea ce înseamnă că prezența la vot a fost de 11%. Agenția de știri Blitz a organizat meciuri de fotbal între diferite cluburi. Cele mai importante au fost ”General” și ”Escadroanele Roșii” – o referință codificată la candidații partidului de centru-dreapta GERB și ai partidului socialist. Rezultatul estimat al partidei a fost de 29,5 – 28. Cotidianul bulgar Dnevnik a avut ideea foarte colorată de a încălca interdicția publicării rezultatelor exit – poll-urilor prin publicarea unor benzi desenate cu umbrele unor indivizi și cu o inscripție ce reprezintă un mesaj codificat prin care poate fi identificat un anumit partid. Procentul editorilor din caseta de știri care au apreciat cel mai mult acea bandă desenată a servit drept mesaj codat pentru menționarea poziției partidului unui anumit lider reprezentat de banda desenată în cadrul alegerilor generale.

Primul rezultat oficial al exit-poll-urilor va fi publicat la ora 20.00 (17.00 GMT) sau o oră mai târziu dacă va trebui mărită durata zilei alegerilor. Primele rezultate parțiale oficiale vor fi publicate în dimineața următoare.  

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicat):

Ndukwe pe 27/03/2014 12:49:12
avatar
呀, 係哦, 有d位錯左哦, 對唔住呀, 下次會醒少少當幫忙既啦 :p 等我更正更正先...你係正宗既--- 滿州鑲白旗鵝風子無得同你比 Carrie, 明是非善好惡, 如斯女子係真真抵錫! 風子黨? she is my good mate, don't she inform u this mei? :P
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 1 | aratând: 1 - 1

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Articol fără etichete
Evaluează acest articol
0