Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Formarea unei coalitii neasteptate inaintea alegerilor din Bulgaria

Formarea unei coalitii neasteptate inaintea alegerilor din Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Coaliția dintre partidul fostului rege, considerat în general un partid liberal marginal și facțiunea dizidentă a partidului etnicilor turci ar putea fi marea surpriză a următoarelor alegeri, precizează sondajele de opinie. ”Coaliția dintre partidul lui Kasim Dal și Mișcarea Națională pentru Stabilitate și Progres, NDSV, s-ar putea dovedi cea mai mare surpriză a viitoarelor alegeri”, a explicat Mihail Mirchev, profesor de sociologiei economică, directorul Agenției ”ASSA-M” și președintele Asociației Sociologilor din Bulgaria. Agențiile de sondare a opiniei publice au estimat că această coaliție ar putea câștiga între 2 și 4% din voturi în cadrul alegerilor de la 12 mai și ar putea avea șanse reale în lupta pentru obținerea unor locuri în Parlament.

”Adevărata schimbare va veni din partea partidelor mici și medii”, spune profesorul Mirchev. Potrivit acestuia, scandalurile recente în care au fost implicate partidele mari îndepărtează alegătorii și-i determină să-și îndrepte atenția spre concurenții de la periferia spectrului politic. Mișcarea Națională pentru Stabilitate și Prosperitate și Partidul Național Libertate și Demnitate au format la 30 martie prima coaliție înregistrată cu ocazia alegerilor anticipate din mai. Mișcarea Națională a făcut parte din așa-numita coaliție a celor 3 partide (2005 – 2009). Partidul nu a reușit să intre în Parlamentul bulgar cu ocazia alegerilor generale din 2009. Kasim Dal, autoproclamatul ”dizident principal” al partidului etnicilor turci din Bulgaria, Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, DPS și Korman Ismailov, fostul președinte al organizației de tineret a DPS, au fondat în decembrie 2012 un nou partid, Partidul Național Libertate și Demnitate, NPSD.

”Acum mai mult de un an am spus că vom căuta noi parteneri de coaliție datorită situației dificile a Bulgariei din prezent”, a spus Hristina Hristova, președinta liberalilor. Korman Ismailov, președintele NPSD, conduce biroul de campanie din orașul Kardzhali, unde populația este formată în majoritate din etnici turci.   

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Articol fără etichete
Evaluează acest articol
0