Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | 11 aprilie este data limita de inregistrare a votantilor bulgari din strainatate

11 aprilie este data limita de inregistrare a votantilor bulgari din strainatate

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Bulgarii din străinătate care doresc să voteze în cadrul alegerilor generale anticipate de la 12 mai au ca dată limită de depunere a cererilor de înregistrare ziua de joi, 11 aprilie, reaminteşte Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria. Data limită de 24 de zile a fost impusă printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale din Bulgaria. Între timp, cabinetul interimar bulgar a decis la întâlnirea sa de miercuri să aloce o sumă suplimentară de 160.000 de leva pentru organizarea alegerilor pentru bulgarii din străinătate.

La începutul lunii martie 2012 fostul cabinet al premierului Boyko Borisov şi al partidului său de centru-dreapta Cetăţenii pentru o Dezvoltare Europeană a Bulgariei, GERB, aprobase suma de 550.000 de leva pentru organizarea alegerilor în afara Bulgariei. Suma adiţională va fi utilizată pentru achiziţionarea echipamentului tehnic şi de comunicaţii necesar comisiei electorale din străinătate, potrivit unui comunicat al biroului de presă al cabinetului bulgar. Cabinetul interimar a mai decis să se renunţe la obligaţia ministrului de Externe bulgar de organizare a unui centru de presă internaţional pentru organizarea informărilor din cadrul alegerilor şi a alocat această sarcină Agenţiei Bulgare de Ştiri (BTA) care va primi suma de 50.000 de leva pentru realizarea acestei sarcini.

Potrivit Codului Electoral sunt necesare 20 de aplicaţii pentru deschiderea unui centru de vot într-un oraş unde Bulgaria dispune de un oficiu consular sau de o reprezentanţă diplomatică, iar unde nu există o astfel de reprentare, numărul cerut de aplicaţii este de 100. Aplicaţiile pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria şi pot fi trimise prin poşta electronică. Procedura votării în străinătate este complicată şi de încercarea de evitare a dublării numelor bulgarilor expatriaţi prezente pe listele de votare ale Stării Civile şi al Departamentului de Servicii Administrative din Bulgaria (GRAO) unde figurează cetăţenii bulgari dacă dispun de un domiciliu stabil în Bulgaria.

Dacă cetăţenii bulgari expatriaţi nu se vor înregistra până la data alegerilor, aceşti votanţi vor fi nevoiţi să aducă la centru de vot o declaraţie formală cu datele lor personale. Comisia Electorală Centrală va anunţa lista locaţiilor unde pot vota bulgarii din străinătate până la 12 aprilie. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Articol fără etichete
Evaluează acest articol
0