Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Marea Britanie nu trebuie sa fie ”slabiciunea” imigrantilor romani si bulgari

Marea Britanie nu trebuie sa fie ”slabiciunea” imigrantilor romani si bulgari

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto EPA Foto EPA

Ministrul britanic al Imigrației Mark Harper a explicat că Marea Britanie nu trebuie să fie o „slăbiciune” pentru imigranți, inclusiv cei originari din România și Bulgaria. Harper, citat de BBC News, a declarat luni deputaților din Parlamentul Marii Britanii că aceasta nu are obligația să ofere mai multe beneficii decât cele prevăzute prin tratate. În opinia sa previziunile despre numărul potențialilor imigranți așteptați să sosească din România și Bulgaria după expirarea restricțiilor temporare la sfârșitul anului 2013 nu sunt încurajatoare.

Restricțiile de muncă pentru români și bulgari pentru Marea Britanie și un număr de alte state europene au fost impuse din 2007 și vor expira la începutul anului 2014. Potrivit comunicatelor BBC News, miniștrii conservatori din Marea Britanie care au promis o reducere substanțială a nivelului imigrației, sunt presați de parlamentarii din Camera Comunelor să se pronunțe asupra modului în care Marea Britanie va reacționa față de influxul potențial de nou-veniți. În cadrul unei interpelări adresate Ministerului Afacerilor Interne deputatul conservator John Baron din Camera Comunelor și-a manifestat îngrijorarea față de posibilitatea unui nou influx de imigranți. El a subliniat că venitul minim în Marea Britanie este de 6 ori mai mare decât în România și Bulgaria.

”Votanții mei cred că este o nebunie să deschidem granițele noastre unui influx de 29 de milioane de persoane când nu avem absolut nicio idee în privința numărului celor care vor veni în această țară”, a explicat Hollobone. El a sugerat că nou-veniții ar trebui să aplice pentru un permis de ședere. Mark Harper a răspuns că guvernul britanic analizează factorii motivaționali care încurajează fenomenul imigrației în Marea Britanie.

”Dorim să ne asigurăm că nimeni dintre cei care vor să beneficieze de serviciile noastre publice nu le vor percepe drept o slăbiciune a acestei țări, a mai spus Harper, care a adăugat că miniștrii vor adopta măsuri pentru prevenirea unei astfel de situații. Harper a respins afirmațiile că miniștrii ar fi sursa anunțurilor privitoare la descurajarea imigrației în Marea Britanie. În opinia sa oamenii nu trebuie să creadă tot ceea ce se scrie în ziare. El a subliniat că nu poate fi prevăzut cu acuratețe numărul potențialelor sosiri în Marea Britanie deoarece restricțiile vor mai fi ridicate în alte 8 țări în afară de Marea Britanie.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0