Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Restrictiile de munca pentru romani si bulgari vor fi ridicate in Marea Britanie din 2014

Restrictiile de munca pentru romani si bulgari vor fi ridicate in Marea Britanie din 2014

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto EPA Foto EPA

Poziţia oficială a guvernului britanic este aceea că restricţiile de muncă pentru bulgari şi români vor fi ridicate de la 1 ianuarie 2014, potrivit şefului adjunct al misiunii diplomatice a Marii Britanii la Sofia, Catherine Barber. În cadrul unui interviu acordat vineri postului bulgar privat de televiziune bTV, ea a comentat recentele afirmaţii din presa britanică referitoare la temerile existente în Marea Britanie faţă de valurile de imigranţi români şi bulgari. Barber a oferit asigurări că guvernul britanic va urma prevederile tratatelor de aderare la Uniunea Europeană semnate de cele două state astfel încât cetăţenii români şi bulgari vor fi trataţi în acelaşi mod egal cu restul cetăţenilor europeni.

Diplomatul britanic, citat de site-ul bulgar de ştiri dnevnik.bg, a arătat clar că pregătirile pentru ridicarea restricţiilor de muncă implică măsuri de protecţie a sistemului de asigurări sociale împotriva unui eventual abuz organizat. Ea a sugerat că este importantă protejarea sistemului de asigurări sociale împotriva abuzurilor deoarece vor exista mereu persoane care încearcă să devină profesionişti şi alţii ce preferă să depindă de ajutoarele de şomaj. Barber a subliniat că guvernul său încurajează oamenii să lucreze, astfel încât rata ocupării forţei de muncă să fie în creştere. “Imigraţia aduce beneficii economice statului, dar noi dorim să îi atragem numai pe cei mai buni şi mai talentaţi”, a mai spus Catherine Barber. “Să sperăm că bulgarii care trăiesc în prezent în Marea Britanie se simt bineveniţi, iar cei care vor sosi după 1 ianuarie se vor simţi la fel”, a mai declarat Barber. 

Rugată să comenteze campania negativă din Marea Britanie referitoare la români şi bulgari, diplomatul britanic a caracterizat-o drept o serie de poveşti amuzante ale cetăţenilor obişnuiţi. Ea a adăugat că singura campanie britanică oficială în Bulgaria implică promovarea turismului şi a moştenirii culturale şi istorice din Marea Britanie. Astfel, peste 300.000 de turişti bulgari au vizitat anual Marea Britanie. Ea a subliniat de asemeni faptul că şeful Partidului Independenţei şi deputatul britanic Nigel Farage, iniţiatorul campaniei negative la adresa românilor şi bulgarilor, nu are nicio influenţă asupra politicii guvernamentale iar partidul său nu deţine locuri în Camera Comunelor. Barber a explicat în continuare că studenţii bulgari din Marea Britanie nu vor mai avea nevoie de aşa-numita legitimaţie galbenă de la 1 ianuarie 2014.

Ambasadorul bulgar în Marea Britanie, Konstantin Dimitrov, a menţionat că ideea acordării permisiunii studenţilor de a aplica pentru o legitimaţie galbenă înaintea sosirii lor în Marea Britanie a fost discutată deja, ceea ce înseamnă că ei vor dispune de acest document odată cu începutul noului an şcolar.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0