Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Ministerul Economiei din Bulgaria acuza Uniunea Europeana de interventie in domeniul energetic

Ministerul Economiei din Bulgaria acuza Uniunea Europeana de interventie in domeniul energetic

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Ministerul Economiei din Bulgaria a emis o declarație prin care condamnă intervenția Uniunii Europene în cazul transpunerii parțiale a normelor europene privitoare la energie de Comisia de  Stat pentru Administrarea Energiei și Apelor din Bulgaria (DKEVR), un organism de supraveghere în domeniul energetic. Comisia Europeană a deschis o acțiune contra Bulgariei, Estoniei și Marii Britanii la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru eșecul transpunerii totale a normelor interne ale Uniunii Europene cu privire la piața de energie, a declarat Comisia Joi.

Potrivit biroului de presă al Comisiei, Bulgaria, Estonia și Marea Britanie au reușit să transpună  doar parțial directivele europene cu privire la electricitate și gaz. Directivele urmau au fi adoptate de statele membre ale Uniunii până la 3 martie 2011. Vineri, totuși, Ministerul Economiei din Bulgaria a aruncat vina acestui eșec pe umerii DKEVR. El a explicat că după adoptarea versiunii actualizate a Actului Energiei de la 2 iulie 2012 era de presupus că ordonanțele aferente acestuia urmau să fie adoptate în mai puțin de un an, iar în acest scop Ministerul a trimis trei scrisori autorității de reglementare din domeniul energetic (în august, octombrie și ianuarie) pentru a-l îndemna să grăbească adoptarea acestor ordonanțe cuprinse în cel de al treilea pachet de legi referitoare la liberalizarea energiei, fiindcă în caz contrar Bulgaria ar putea fi acuzată de eșecul implementării unor astfel de măsuri.

Se presupunea astfel că DKEVR urma să adopte ordonanțele cu privire la reglementarea prețurilor la electricitate și gaze, la procedura de aprobare a activităților din domeniul energetic, și la accesul la rețelele de distribuție și de tranzitare a gazului. Ministerul a spus că a primit un răspuns din partea autorității de reglementare în abia în luna septembrie 2012. Atunci directorul acestei instituții, Angel Semerdzhiev, a subliniat că ordonanțele în cauză urmau a fi adoptate la sfârșitul anului 2012. Ministerul Economiei din Bulgaria a explicat că sancțiunile Comisiei Europene se referă doar la transpunerea internă a regulamentelor privitoare la piața de energie și nu au în vedere instalarea aflată în plină desfășurare a sistemului operațional de electricitate de Compania de Energie Electrică din Bulgaria, NEK.

La începutul zilei de vineri, directorul DKEVR Angel Semerdzhiev a declarat că instituția pe care o conduce a adoptat deja directivele privitoare la electricitate și gaz cerute de Comisia Europeană.   

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicat):

Raven pe 16/04/2013 15:58:21
avatar
Elena Udrea este o fatzada, ca si Gigi Becali, ceva mai susuescfcl din motive evidente, plus unul: e mai fara bun simt decit Becali.Sper ca bea sampanie si pentru prostii aia ai ei de parinti care au crescut-o, si la care le ia dreptul de la gura. O sa spuneti ca are de unde sa-i ajute. Asa e. Da' cu ce-or fi gresit atitia oameni din tara asta care au contribuit o viata la fondul de pensii pentru a-si asigura batrinetea, ca sa ajunga la mila copiilor lor... Halal demnitate umana, si poftim cine-o gestioneaza, hotii si prostii. O rusine.Sta-ti-ar sampania in git
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 1 | aratând: 1 - 1

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0