Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Liderul etnicilor turci din Bulgaria: Serviciile de Securitate bulgare nu au reusit sa-l protejeze pe Dogan

Liderul etnicilor turci din Bulgaria: Serviciile de Securitate bulgare nu au reusit sa-l protejeze pe Dogan

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Serviciul Național de Securitate bulgar (NSO) fuge de răspunderea eșecului îndeplinirii datoriei lor de protejare a unui lider politic de anvergură nu doar locală, ci și europeană, a declarat Lyutvi Mestan, ales președinte al partidului etnic turc din Bulgaria Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (DPS) duminică după amiază, în cursul conferinței oficiale de presă de la Sofia în legătură cu tentativa de asasinat a lui Ahmed Dogan. Dogan s-a retras din fruntea partidului în cursul congresului național de sâmbătă, când a avut loc tentativa de asasinat, iar în prezent este președintele său de onoare. 

La conferință, Mestan a citat un text din scrisoarea pe care Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți a trimis-o Serviciului Național de Securitate bulgar în avans prin care se cerea acestuia să asigure securitatea lui Ahmed Dogan în timpul celei de-a opta Conferințe Naționale a partidului. Mestan a subliniat că aceasta este o practică standard prin care este cerută prezența Serviciului Național de Securitate la evenimente similare. Sâmbătă poliția bulgară a reținut un bărbat după ce acesta a îndreptat un pistol cu gaz spre fața lui Dogan în timp ce acesta își susținea discursul în capitala Bulgariei, Sofia. Nu s-a tras. Bărbatul a fost identificat ca Oktay Enimehmedov, un etnic turc din Bulgaria în vârstă de 25 de ani, rezident în orașul Burgas. Enimehmedov are cazier pentru atac și tâlhărie.

La conferință, Mestan a etichetat intențiile investigatorilor incidentului de sâmbătă de a-i inculpa pe delegații prezenți la congres pentru vătămare corporală drept ”cinice”. El a subliniat că aceștia au purtat o luptă încununată de succes cu un ucigaș potențial spre a-și salva conducătorul și că, dimpotrivă, ei trebuie felicitați pentru curajul lor și pentru că au făcut treaba poliției care a venit la locul incidentului abia după o oră și jumătate de la terminarea sa.

La începutul conferinței, Mestan și-a exprimat indignarea cu privire la tentativa de crimă, pe care a caracterizat-o drept actul individual al unui bărbat care doar căuta momentul său de glorie. Mestan a mai spus că partidul va cere o investigație internațională a tentativei de asasinat, deoarece este convins că aceasta are un substrat politic. Incidentul urmează a fi utilizat de asemeni drept motivare a votului de neîncredere pe care Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți intenționează să-l acorde cabinetului bulgar în zilele următoare.   

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0