Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | UK Migration Watch: Aproximativ 250.000 de romani si bulgari vor migra in Marea Britanie pana in 2018

UK Migration Watch: Aproximativ 250.000 de romani si bulgari vor migra in Marea Britanie pana in 2018

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Aproximativ 50.000 de români și bulgari vor veni anual în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor privitoare la imigrație în 2014, a avertizat centrul de studii britanic Migration Watch. Acesta prevede că acest nivel de imigrare va fi o constantă a primilor cinci ani de la ridicarea restricțiilor, ceea ce va determina ”consecințe semnificative” asupra locurilor de muncă și locuințelor.

Migration Watch, care întreprinde controale strânse asupra nivelurilor de imigrare, spune că studiul său sugerează că aceste estimări ar putea fi considerabil mai ridicate dacă vor exista și mișcări de populație rromă în Marea Britanie sau dacă rezidenții români din Spania – circa 1.000.000 – vor alege să trăiască acolo. Germania și Olanda reprezintă, de asemeni, ”destinații atractive” pentru migranții români și bulgari datorită nivelului mai redus de șomaj al tinerilor comparativ cu alte țări europene.

Dar Marea Britanie, cu o rată a șomajului de 20%, este ”o destinație la fel de atractivă, în parte datorită flexibilității pieței muncii, și în parte datorită accesului facil la sistemul de beneficii publice”. Sir Andrew Green, directorul Migration Watch, spune: ”Nu este destul să întreprindem o estimare a nivelului imigrației din România și Bulgaria. Mai util ar fi să observăm modul în care aceasta va avea efecte semnificative asupra problemei locurilor de muncă și locuințelor. Competiția căreia trebuie să îi facă față tinerii muncitori britanici va crește. Noi avem de altfel propria noastră estimare asupra modului în care trebuie să se desfășoare importanta dezbatere asupra ușurinței accesului celor deja imigrați în Marea Britanie la serviciile publice”.

Datele studiului întreprins de centru cuprind și migrația din alte țări europene și numărul bulgarilor și românilor rezidenți în Marea Britanie înainte de efectuarea acestuia. Sarah Mulley reprezentanta Institutului britanic de Cercetare a Politicilor Publice (IPPR) spune că ”este foarte greu de estimat fluxul imigrației cu oarecare siguranță în astfel de condiții dar estimările Migration Watch sunt ridicate”. Mulley spune că Marea Britanie va oferi acces la piața sa de muncă alături de restul Europei iar procesul deschiderii spre România și Bulgaria va fi gradual, în contrast cu 2004 când Marea Britanie a fost singura mare țară din Uniunea Europeană care a deschis piața sa de muncă odată cu deschiderea granițelor.  Prin urmare ar fi extrem de surprinzător ca nivelul migrației din România și Bulgaria să atingă dimensiunea prezisă de Migration Watch”.

Interdicții temporare asupra imigrației din România și Bulgaria în Marea Britanie au fost impuse de guvernul laburist în 2005 pentru a proteja piața britanică a muncii. Începând cu anul viitor, ca și alți cetățeni europeni, românii și bulgarii vor avea dreptul nerestricționat de a trăi și lucra în Marea Britanie unde astăzi au nevoie de un permis de lucru special înainte de a obține un loc de muncă. Miniștrii spun că este greu de întreprins un calcul dar Ministerul de Interne britanic lucrează la unele proceduri de oprire a imigrației.

Premierul britanic David Cameron a declarat la începutul acestei săptămâni că detaliile unor astfel de calcule ”nu pot fi încă puse la dispoziție”. Ministerul de Interne spune că dorește să reducă numărul imigranților de la sute de mii la zeci de mii până la sfârșitul mandatului parlamentului britanic din prezent. 

Subscribe to comments feed Comentarii (5 publicat):

Ann pe 28/03/2014 01:00:30
avatar
Your post has lietfd the level of debate
Thumbs Up Thumbs Down
0
Hamo pe 28/03/2014 09:41:44
avatar
Begun, the great internet <a href="http://ejnrhkbfz.com">educotian</a> has.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Patricia pe 28/03/2014 23:06:06
avatar
Is that really all there is to it because that'd be flnagerbastibg. http://xgroartpdb.com njvjcc [link=http://runhkc.com]runhkc[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Sergio pe 31/03/2014 20:29:14
avatar
Awesome you should think of <a href="http://dopzjpa.com">soihetmng</a> like that
Thumbs Up Thumbs Down
0
Mayra pe 03/04/2014 11:28:55
avatar
What a neat aretcli. I had no inkling. http://dxbolecuk.com ewhmmf [link=http://mqzqkudtg.com]mqzqkudtg[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 5 | aratând: 1 - 5

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0