Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Parlamentarii britanici doresc anchetarea zvonurilor privitoare la influxul de romani si bulgari in Marea Britanie

Parlamentarii britanici doresc anchetarea zvonurilor privitoare la influxul de romani si bulgari in Marea Britanie

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto file. Foto file.

Legislatorii britanici au cerut azi anchetarea urgentă a zvonurilor privitoare la influxul de 250.000 de români și bulgari care ar putea pătrunde în Marea Britanie după eliminarea la finalul anului 2013 a restricțiilor de imigrație. Această estimare aparține grupului de presiune Migration Watch UK. Anterior, oficiali guvernamentali, inclusiv David Cameron și Nick Clegg au refuzat să dezvăluie sursa acestei estimări oficiale.

Cifra a fost însușită drept un serios avertisment de deputații Grupului Interparlamentar pentru Echilibrarea Migrației, scrie cotidianul britanic London Evening Standard. În cuprinsul unei declarații comune, copreședinții Frank Field și Nicholas Soames au spus: ”Deoarece Migration Watch UK ne-a pus la dispoziție o excelentă estimare a dimensiunii imigrației, Grupul Interparlamentar pentru Echilibrarea Migrației invită guvernul să examineze de urgență impactul pe care un influx de o asemenea mărime l-ar putea avea și cum ar putea fi controlat.

Această examinare trebuie să includă revizuirea regulamentelor din prezent cu privire la accesul la sistemul de avantaje care ar trebui astfel gândit încât doar cei care au petrecut în țară suficientă vreme și au plătit taxe să se poată bucura de el.”

Luni, premierul britanic David Cameron a spus că în prezent este imposibil de prevăzut nivelurile imigrației din România și Bulgaria după ridicarea restricțiilor de acces în țară în decembrie 2013. Interdicții temporare pentru imigrarea românilor și bulgarilor au fost impuse de guvernul britanic laburist în 2005 pentru a proteja piața muncii din Marea Britanie.

De anul viitor, ca și oricare alți cetățeni europeni, românii și bulgarii vor avea dreptul de a putea trăi și lucra nestingheriți în Marea Britanie, unde în prezent au nevoie de un permis de muncă pentru a putea lucra. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0