Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Irlanda sustine cererea Bulgariei de aderare la Schengen

Irlanda sustine cererea Bulgariei de aderare la Schengen

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Bulgaria a îndeplinit toate cerințele aderării la spațiul Schengen iar Irlanda este pregătită să susțină admiterea ei cu drepturi depline, a declarat marți Excelența Sa John Rowan, ambasadorul Irlandei în Bulgaria. În cadrul unei dezbateri publice la Sofia în jurul președinției irlandeze a Uniunii Europene și Bulgaria, diplomatul a îndemnat autoritățile bulgare să continue până la capăt reformele din sistemul judiciar și lupta contra corupției pentru a câștiga încrederea acelor state membre ale Uniunii Europene care se opun încă aderării Bulgariei la spațiul Schengen.

Potrivit lui Rowan, o decizie favorabilă acceptării Bulgariei în zona liberă poate fi adoptată în timpul președinției irlandeze a Uniunii Europene deoarece Irlanda va încerca să rezolve toate problemele legate de aderare până la summit-ul din martie 2013. Referitor la situația mediilor  bulgare, ambasadorul a reamintit că Bulgaria se află sub incidența mecanismului de monitorizare în vederea stabilirii unei foi de parcurs a rezolvării problemei libertății mediilor. În această privință au existat unele semnale pozitive iar Irlanda este pregătită să organizeze dezbateri publice și să ofere sfaturi dacă îi sunt cerute.

Diplomatul irlandez a menționat creșterea economică, creșterea numărului locurilor de muncă și stabilitatea ca priorități ale președinției irlandeze a Uniunii Europene. El a sublinit că țara sa va profita de propria experiență pentru asigurarea securității fiscale. Irlanda va lucra de asemeni la reformarea administrației economice a Uniunii Europene pentru a pune bazele stabilității prin organizarea uniunii bancare, prin reforme în domeniile economic și monetar, și prin asigurarea disciplinei fiscale pentru protejarea intereselor investitorilor și consumatorilor. Planurile de viitor ale Irlandei includ extinderea Uniunii Europene, susținerea politicii de coeziune, crearea unei piețe comune virtuale și a unei noi legislații în domeniul cyber securității.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0