Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Seful socialistilor bulgari cere socoteala conducatorilor Bulgariei si presedintelui pentru legea electorala

Seful socialistilor bulgari cere socoteala conducatorilor Bulgariei si presedintelui pentru legea electorala

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Preluare Wikipedia Preluare Wikipedia

Sergey Stanishev, președintele Partidului Socialist Bulgar de opoziție și al Partidului Socialiștilor Europeni și fost premier, l-a acuzat pe președintele bulgar Rosen Plevneliev că este servil față de cabinetul Borisov și partidul GERB de guvernământ.

”Președintele Plevneliev nu-și mai îndeplinește funcțiile sale de șef de stat; mai curând, el acționează ca un purtător de cuvânt pentru GERB” a spus Stanishev vineri, citat de agenția bulgară de știri BGNES. Potrivit lui Stanishev, este revoltătoare declarația șefului statului bulgar că anumite forțe politice pun la îndoială corectitudinea viitoarelor alegeri parlamentare pentru a justifica pierderea acestora. În opinia sa, nimic nu e mai important în prezent pentru cetățenii bulgari decât legea electorală, deoarece aceasta tratează dreptul fundamental de a putea vota nesilit și dreptul de numărătoare corectă a voturilor.

Stanishev a mai spus că tentativa GERB din decembrie 2012 de a strecura amendamente în Codul Electoral spre a îngrădi drepturile observatorilor independenți și organizațiilor nonguvernamentale (ONG) este fără precedent. Ea se datorează dorinței lor de a controla desfășurarea votului și numărătoarea voturilor. El a mai adăugat că toate celelalte partide din Parlamentul bulgar – cu excepția GERB – s-au ridicat împotriva schimbărilor propuse la nivelul Codului Electoral, astfel încât acestea nu au putut fi adoptate.

Președintele Partidului Socialist Bulgar consideră că prin intermediul acestor schimbări GERB încearcă să deschidă o cale pentru manipularea și forțarea rezultatelor alegerilor, o afacere în care partidul său nu dorește să fie implicat. Stanishev a îndemnat toată opoziția din Bulgaria să fie unită în jurul ideii ca la alegerile parlamentare din 2013 să nu se mai repete ”scandalurile de la alegerile prezidențiale și locale din 2011”. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0