Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Termenul limita al inscrierii bulgarilor expatriati la referendumul din 27 ianuarie a expirat

Termenul limita al inscrierii bulgarilor expatriati la referendumul din 27 ianuarie a expirat

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Preluare SPA Preluare SPA

Termenul limită al trimiterii aplicațiilor de participare la referendumul din 27 ianuarie ale bulgarilor expatriați a expirat. Acesta a fost 1 ianuarie 2013. Termenul limită de înscriere al bulgarilor rezidenți în Bulgaria e 12 ianuarie. Referendumul va avea loc la 27 ianuarie. Centrele de votare pentru bulgarii din străinătate vor fi organizate în cadrul ambasadelor și consulatelor. Regulamentul de organizare impune existența a minimum 20 de aplicații valide trimise până la data limită, similar alegerilor parlamentare și prezidențiale.

În Bulgaria, votul va fi organizat de o manieră similară oricărei alte alegeri. Votanții vor primi un buletin de vot cu întrebarea: ”Ar trebui energia atomică să fie dezvoltată în Bulgaria prin construcția unei noi centrale nucleare ?” Va exista opțiunea alegerii între ”da” și ”nu” prin utilizarea unui pix cu cerneală albastră. Pot participa la referendum toți cetățenii bulgari care au obținut cetățenia până la data programată pentru referendum prin decret prezidențial; care au o adresă permanentă în Bulgaria; care au depășit vârsta de 18 ani și nu se află în detenție sau în curs de executare a unei sentințe privative de libertate.

În contextul legislației curente din Bulgaria pentru validarea referendumului trebuie ca un minimum de 4.345.500 de persoane să-și exprime dreptul de vot similar sistemului de vot aplicat la ultimele alegeri generale. Un răspuns afirmativ la întrebarea referendumului va cere 50% din totalul voturilor exprimate plus 1 vot pentru a putea fi validat. Legea va lua în considerare nu doar numărul total de voturi exprimate, ci și numărul votanților care au luat parte la ultimele alegeri generale înregistrați la secțiile de votare și care s-au semnat pe listele de vot. 

Biroul Electoral Central va fi însărcinat cu organizarea referendumului. Listele votanților vor fi furnizate de administrațiile municipale în baza datelor curente existene în registrele de populație. După numărarea voturilor, similar alegerilor generale, comisia electorală de circumscripție va raporta rezultatul numărătorii comisiei județene ce îl va remite la rândul ei Biroului Electoral Central. Ca și în cazul alegerilor generale va fi interzisă propaganda cu o zi înainte de data derulării referendumului și în ziua referendumului la nivel general și la nivelul secțiilor de vot. Data oficială de începere a campaniei referendumului este 27 decembrie 2012.

Referendumul asupra energiei nucleare, cu excepția celui local cu privire la magistrala de tranzit a petrolului Burgas – Alexandropoulis, e primul de la căderea regimului comunist în 1989. Anterior au mai avut loc referendumuri naționale în Bulgaria în 1922, în vederea pedepsirii celor vinovați de catastrofa țării datorată înfrângerii din primul război mondial; în 1946, pentru schimbarea regimului conducerii statului din monarhic în republican, și în 1971 pentru aprobarea așa-numitei Constituții Zhivkov, a dictatorului comunist Todor Zhivkov (1954 – 1989). 

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicat):

Shim pe 19/01/2015 14:25:42
avatar
Pithya era mai explicita si asta cand lista altolegriaor nu este buna cand dupa atatia ani in care o gramada de cetateni au plecat definitiv,crestere demografica n-am auzit si cu ajutorul lui basescu o gramada de batrani s-au dus la Manitu,plus ca rezultatul recensamantului na aparut inseamna ca vreo 3 milioane apar in plus.Este imposibil ca lista sa fie pusa la punct desi s-a discutat de asemenea probabilitate.Dupa umila mea parere ar trebui ca conducerea forul care depinde de recensamant sa fie"frecata" pana scot rezultatele recensamantului(pentruca il au) si sa faca o ponderare matematica la Nr de alegatori si sa-l anunte dupa ce parlamentul dispune prin Guvern si prin ordinanta de guvern ,cum problema Avocatului Poporului este OK, nimeni nu poate protesta.Altfel ar trebui ca 70% de cetateni sa voteze.Nu ca ca n-ar fi demis sceleratul chior.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Joabe pe 21/01/2015 03:48:54
avatar
Basescu are o mare problema see you <a href="http://uhhkdhybvgn.com">suaesnderpa</a> sa din finctia sa de presedinte see you votarea constitutiei the nu se poate ca in aceasta tara sa se modifice constitutia dupa cum vra un singur om sa-si vada de treburile lui la cotroceni si nu sa se amestece in modificarea constitutiei in numirea procurorilor in institutiile statului ca sa-i fie numai lui bine.USL ce face il lasa pe omul asta sa-si faca de cap see you tara asta?
Thumbs Up Thumbs Down
0
Annaliza pe 21/01/2015 20:50:22
avatar
ei si daca nu facem cum spui tu ce o sa faci chioraliule? o sa ne iei caii de la bilccieta? sper ca romanii s-au desteptat si mai sper si ca la ai nostri guvernanti a inceput sa le circule sangele in instalatie. in primul rand pt. esecul din vara vina apartine in totalitate usl-ului. sper ca cel putin acum sa fie altfel sa fie si ei alaturi de noi la propriu nu la figurat. http://maatjs.com kditym [link=http://zhfwggu.com]zhfwggu[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Nicole pe 22/01/2015 17:22:19
avatar
Indemnul in sine este o incalcare a legii.Cat<a href="http://nsrrgm.com"> drsepe</a> popor,poporul lui din roiul de viespi in care este regina a cam inceput sa-i dea flit.Schimbarea constitutiei ar cuprinde si alte articole care ar permite sa scapam de el in anumite conditii si cand nu se vor mai putea opune sustinatorii de afara.Asa ca pana la urma tot politica pasilor marunti facuta de actualii este cea cu sorti de izbanda.
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | aratând: 1 - 4

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0