Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Președintele Plevneliev este cel mai apreciat politician din Bulgaria

Președintele Plevneliev este cel mai apreciat politician din Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Preluare SPA Preluare SPA

Președintele Bulgariei Rosen Plevneliev este cel mai apreciat politician bulgar potrivit unui sondaj al Institutului de Politici Moderne din Bulgaria citat de site-ul economic bulgar econbg. Studiul a fost organizat în rândul a 990 de repondenți în intervalul 6 – 13 decembrie 2012. Plevneliev se bucură de sprijinul a 51,7% din numărul celor chestionați iar activitatea sa este dezaprobată de 18,1% dintre ei. La rândul său premierul bulgar Boyko Borisov are sprijinul a 39,65% dintre participanții la studiu și este dezaprobat de 38,6% dintre aceștia. În mai puțin de o lună, sprijinul de care se bucura Borisov a scăzut cu 10%, potrivit studiului inițiat de Institut.

Activitatea lui Sergey Stanishev, președintele Partidului Socialist Bulgar de opoziție este aprobată de 29,6% dintre repondenți și dezaprobată de 45% dintre aceștia. Meglena Kuneva, președinta Mișcării Bulgaria pentru Cetățeni, dispune de cea mai ridicată rată de răspunsuri neutre, 30,4%. Ivan Kostov, președintele partidului de dreapta Democrații pentru o Bulgarie Puternică a atras un procent de 7,7%  răspunsuri aprobative și 69,4% răspunsuri negative. Volen Siderov președintele partidului naționalist Ataka se bucură de sprijin din partea a 15,4% dintre repondenți și este dezaprobat de 57,4% dintre ei. La rândul său partidul de centru-dreapta GERB, de guvernământ, dispune de cea mai ridicată rată de susținere dintre toate partidele luate în considerare, 37,6%, dar are în aceeași măsură de înfruntat și o puternică opoziție, venită din partea a 41,5% dintre cei întrebați.

Aluned Dogan, președintele partidului etnic turc Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (DPS) dispune de susținerea a 7,8% dintre cei întrebați și e respins de 75,3% dintre aceștia.

Partidul Socialist Bulgar de opoziție ocupă pe locul al doilea în sondaj, cu un procent de susținere de 28,3%. Mișcarea Bulgaria pentru Cetățeni întrunește sprijinul a 22% dintre participanții la studiu. La întrebarea referitoare la intenția de vot în cazul desfășurării azi a alegerilor parlamentare, 63% dintre repondenți au răspuns că dintre partidele enumerate șase vor intra cu siguranță în parlament și anume GERB, care ar întrunii 27% din sufragii, Partidul Socialist Bulgar cu 22,2%, DPS, 5,3%, Ataka 4,1% și Mișcarea Bulgaria pentru Cetățeni cu 4,9% și poate coaliția dintre omul de afaceri bulgar Vesselin Mareshki și partidul conservator marginal Ordine, Lege și Justiție, cu 2,6%.

Rezultatele sondajului realizat de Institutul de Politici Moderne a fost prezentat joi la clubul de presă al BTA de la Sofia. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0