Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Politic | Nu e necesară schimbarea puterilor președintelui Bulgariei, crede fostul șef al statului bulgar

Nu e necesară schimbarea puterilor președintelui Bulgariei, crede fostul șef al statului bulgar

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Fostul președinte bulgar Gheorghi Parvanov consideră că nu sunt motive serioase pentru schimbarea serioasă și radicală a puterilor constituționale ale președintelui bulgar, afirmă un comunicat al postului bulgar de radio Darik. Parvanov a comentat astfel propunerea de curând lansată de vicepreședinta Margarita Popova de modificare a Constituției deoarece, în opinia sa, aceasta prezintă fisuri. Acestea sunt, crede aceasta, interzicerea președintelui Bulgariei de a refuza o singură dată semnarea decretelor de numire a procurorului șef și a judecătorilor membrii ai Curții supreme.

Președintele bulgar în funcție, Rosen Plevneliev, argumentează la rândul său că nu este în mod necesar nevoie de modificarea Constituției, deoarece aceasta este satisfăcătoare, este echilibrată, și protejează interesele tuturor instituțiilor din Bulgaria.

Într-un discurs pronunțat sâmbătă în orașul Dobrich din nord-estul Bulgariei, Parvanov a spus că nu este timp pentru o dezbatere constituțională, pentru că în prezent Constituția în Bulgaria e europeană, funcțională, și că este mai bine să fie aplicată în mod eficient decât să fie într-o continuă schimbare. El a mai zis că pentru alegerile parlamentare viitoare din Bulgaria ținta Partidului Socialist Bulgar trebuie să fie victoria, reală și nu doar simbolică astfel încât să poată fi format un guvern stabil.

Parvanov, de două ori președinte al Bulgariei între 2002 – 2012, a afirmat că nu trebuie să fie exclusă posibilitatea unui guvern de coaliție, unde însă Partidul Socialist Bulgar să fie prevalent, astfel încât să-și poată impune ideile și nu doar să prezinte scuze, motivate de compromisurile necesare unei guvernări de coaliție. Fostul președinte bulgar consideră că pentru el nu este importantă situația unei remize, în care Partidul Socialist Bulgar așteaptă căderea GERB, actualul partid de guvernământ, ci reușita câștigării unui procent suficient de mare de voturi, pentru trimiterea în Parlament a unui număr cât mai ridicat de deputați  socialiști. Fostul șef al statului a sugerat în continuare ca Partidul Socialist să declanșeze, în mod activ negocieri cu toți opozanții actualului regim din Bulgaria caracterizat de el ca aventurist. Viitorul guvern de coaliție bulgar trebuie să fie pe deplin reprezentativ pentru toți cetățenii bulgari, a încheiat Parvanov, prezent la Dobrich pentru a serba 110 ani de la înființarea primei filiale locale a Partidului Socialist Bulgar.    

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0