Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Vizita surpriza a unor diplomati bulgari in Israel in legatura cu atentatul de la Burgas

Vizita surpriza a unor diplomati bulgari in Israel in legatura cu atentatul de la Burgas

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria Nikolai Mladenov a efectuat o vizită surpriză în Israel pentru a discuta cu autoritățile locale stadiul investigațiilor asupra atentatului din data de 18 iulie 2012 de pe aeroportul din orașul bulgar Burgas, în care au fost uciși 5 turiști israelieni și un șofer bulgar de autobuz. Vizita surpriză a lui Mladenov a fost surprinsă de presa internațională, care a observat că oficialii israelieni așteptau joi cu buzele strânse raportul lui Mladenov cu privire la stadiul probării autorilor atentatului din iulie 2012 de pe aeroportul din Burgas.

Potrivit surselor bulgare și israeliene, Mladenov s-a întâlnit joi cu președintele Israelului Shimon Peres și cu premierul israelian Beniamin Netanyahu, ca și cu Yaakov Amidror – consilier pentru securitatea națională. Întâlnirea s-a desfășurat cu ușile închise.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe din Bulgaria a spus că afacerea probelor a fost discutată în cadrul întâlnirii. ”Rezultatele investigației vor fi date publicității de îndată ce aceasta va fi încheiată și Bulgaria dispune de suficiente dovezi pentru a-i susține   rezultatele”, a adăugat purtătoarea de cuvânt. În timp ce Israelul blamează Hezbollah și pe sponsorul acestuia, Irak, bulgarii încă nu și-au terminat raportul asupra atentatului care urmează a fi lansat fie săptămâna viitoare, fie în februarie 2013.  

Se așteaptă ca concluziile raportului să influențeze semnificativ decizia Uniunii Europene de a înscrie Hezbollah pe lista organizațiilor teroriste, ceea ce Statele Unite au întreprins deja, un fapt asupra căruia Israelul a insistat de peste un deceniu. O astfel de mișcare ar putea determina înghețarea conturilor Hezbollah din Europa.

Ministrul de Interne bulgar Țvetan Țvetanov aflat joi la Dublin pentru convorbiri cu miniștrii Uniunii Europene a fost consultat asupra ultimelor noutăți referitoare la anchetă de aliații europeni ai Bulgariei potrivit biroului de presă al ministerului său. Bulgaria a spus că atentatul cu bombă a fost pregătit în afara țării și realizat de străini dar că va oferi publicității toate informațiile cuprinse în ancheta sa îndelungată după terminarea acesteia.

În septembrie, Marea Britanie și Olanda au făcut presiuni asupra altor guverne europene pentru a impune sancțiuni asupra Hezbollah datorită sprijinului acordat președintelui sirian Bashar al-Assad.   

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0