Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Istoricii indeamna cabinetul bulgar sa fie generos cu acordarea cetateniei

Istoricii indeamna cabinetul bulgar sa fie generos cu acordarea cetateniei

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto: MC Foto: MC

În urma anunțului că președintele rus Vladimir Putin a acordat cetățenia rusă actorului francez Gerard Depardieu Bozhidar Dimitrov, fost ministru bulgar pentru problemele diasporei și o mare personalitate a cercetărilor de istorie națională a Bulgariei, a îndemnat cabinetul bulgar să fie mai expeditivi față de acordarea cetățeniei într-un interviu oferit agenției de știri FocusNews. Astfel, el a spus în continuare că amendamentele legislației de acordare a cetățeniei bulgare și de sprijinire a investițiilor străine, prin care poate fi acordată cetățenia bulgară pe scară largă unui mare număr de investitori trebuie adoptate cât mai repede. În opinia lui Dimitrov motivul grăbirii acțiunii este că mândria exagerată în privința cetățeniei bulgare și inutila ei sacralizare ar putea fi cauza plasării Bulgariei la coada statelor care acceptă printre cetățenii lor oameni de afaceri și de cultură care doresc schimbarea cetățeniei datorită legilor nerezonabile referitoare la taxe.

Depardieu și-a anunțat recent mutarea în Belgia pentru a evita noua taxare de către statul francez cu 75% a celor ale căror venituri depășesc 1.000.000 de euro anual. Noua propunere legislativă a fost respinsă de Curtea Constituțională a Franței sâmbătă. Săptămâna trecută, Centrul de Politici Demografice din Bulgaria l-a invitat în glumă pe Depardieu să devină cetățean bulgar, fiindcă va beneficia de ”alcool ieftin, amenajări pe plajă din beton și prostituate experimentate”.

Potrivit lui Bozhidar Dimitrov totuși, faimos prin politica sa de garantare a cetățeniei bulgarilor din comunitățile istorice aflate azi în străinătate – cele mai multe în Macedonia, Serbia, Moldova și Ucraina – oferta Centrului către Depardieu nu ar trebui luată în glumă. El consideră că bulgarii au de fapt motive serioase să aștepte ca străini bogați să dorească obținerea cetățeniei bulgare din motivul evitării taxelor ridicate practicate de țările lor de origine.

Dimitrov a făcut parte din cabinetul Borisov între anii 2009 – 2010, iar în prezent este directorul Muzeului Național de Istorie al Bulgariei din Sofia. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0