Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Intelegere secreta intre cabinetele bulgar si turc in vederea construirii unei termocentrale la granita cu implicarea firmei RWE, afirma un raport

Intelegere secreta intre cabinetele bulgar si turc in vederea construirii unei termocentrale la granita cu implicarea firmei RWE, afirma un raport

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Preluare Wikipedia Preluare Wikipedia

Proiectul turc pentru construcția unei termocentrale exact la granița bulgară de la Marea Neagră în orașul Igneada, lângă satul bulgar Rezovo, a fost înghețat doar temporar, spune un lider socialist al opoziției din Bulgaria citat de postul bulgar de radio Darik. Astfel, Atanas Zafirov, președintele organizației regionale a Partidului Socialist Bulgar de opoziție, construcția unei termocentrale este în derulare la granița Turciei cu Bulgaria. El a citat numeroasele rapoarte bulgare și turcești referitoare la intenția construirii fie a unei termocentrale, fie a unei centrale nucleare în orașul turc Igneada, fapt ce a provocat multe reacții de îngrijorare în Bulgaria datorită posibilelor probleme de mediu determinate de o astfel de acțiune.

După ce ministrul economiei din Bulgaria Delyan Dobrev a asigurat din nou parlamentul bulgar că Turcia nu vrea deloc să ridice o centrală nucleară sau o termocentrală la granița cu Bulgaria, și dacă plănuiește totuși aceasta, nu va începe lucrările fără consultarea părții bulgare, Zafirov spune că proiectul unei termocentrale este în derulare la Igneada. Potrivit lui, autoritățile turcești sunt bine informate asupra ridicării termocentralei lângă Rezovo – motiv pentru care primarii turci participanți la recenta masă rotundă de la Burgas au fost surprinși să fie invitați să discute o problemă care a fost deja stabilită, adică proiectul este în plină desfășurare. Zafirov mai spune că primarul din Igneada, Tahir Isik, a menționat la mesa rotundă de la Burgas că studiul de fezabilitate pentru construcția termocentralei va fi terminat în șase luni, însă nimeni nu a acordat atenție cuvintelor sale.

Faptul trebuie clarificat, în opinia lui Zafirov, pentru că nu e atât importantă terminarea în următoarele șase luni a acestui studiu ci evoluția evenimentelor în acest interval de timp – adică exact la terminarea studiului au loc alegerile generale din Bulgaria. Liderul socialist a mers până acolo încât a sugerat că actualul cabinet Borisov din Bulgaria e bine informat asupra dezvoltării proiectului, astfel încât a încheiat o înțelegere secretă cu omologul său turc prin care proiectul urmează să fie întârziat până la alegerile generale din Bulgaria, cu scopul ca popularitatea GERB să rămână neștirbită. Firma germană RWE urmează să fie însărcinată cu edificarea termocentralei de la granița cu Bulgaria, în apropierea stațiunilor de pe malul Mării Negre. Aceeași firmă a primit în 2009 contractul de construcție a celei de-a doua centrale nucleare a Bulgariei, Belene.

Zafirov mai afirmă că RWE, care ar trebui să fie investitor strategic la Belene, nu a oferit un răspuns clar asupra motivelor pentru care au renunțat la proiect în 2009 exact după ce actualul guvern GERB din Bulgaria și-a asumat puterea. Aceasta a fost doar o manevră în scopul acoperirii faptului că RWE urma să construiască de fapt o termocentrală  în orașul Igneada. Aceasta ar constitui o compensație frumoasă pentru compania germană mai zice în continuare liderul socialist bulgar.

În opinia lui, problema construcției unei termocentrale turcești la granița bulgară a fost în mod tacit fixată între premierii bulgar Boyko Borisov și turc Recep Tayyp Erdogan. Mai multe publicații turcești citate de Zafirov ar fi afirmat că Turcia este un stat independent – care decide ceea ce poate construi pe teritoriul ei și ceea ce nu, și că mai devreme sau mai târziu Bulgaria va fi obligată să importe electricitate din Turcia. 

Subscribe to comments feed Comentarii (5 publicat):

Robbie pe 27/03/2014 18:58:17
avatar
What a neat aretcli. I had no inkling.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Lolo pe 28/03/2014 14:39:29
avatar
Oh that sucks for you! Yes, my skin is doing OK, and I rarely feel<a href="http://fgaajtfu.com"> bolated</a> anymore, which is great. Best part? I rarely miss the meat, even though I'm still cooking it for my family almost every night.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Nereida pe 28/03/2014 16:40:16
avatar
Ended up using bulgar coz I clodun't find the quinoa. Added a few toasted hazelnuts and used baby spinach instead of rocket. 750g would be massive, used about 150-200g spinach. Instead De-lish. http://ytpjjwly.com lczmagiq [link=http://qzwpzwhcpjl.com]qzwpzwhcpjl[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Alexa pe 31/03/2014 19:40:27
avatar
Thank heaven you're back<a href="http://kkubgqss.com"> ginivg</a> us ideas. I just made a squash turnover from Field of Greens cookbook by Annie Somerville. Tender crust with a very flavor-full filling of butternut squash with garlic and lots of thyme. A real winner, even if another root vegetable meal makes you want to scream.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Renata pe 03/04/2014 10:30:04
avatar
I'd been honored to reecive a call from my friend as soon as he uncovered the important tips shared on the site. Examining your blog posting is a real great experience. Thank you for taking into account readers much like me, and I want for you the best of success for a professional in this topic. http://bcljeboyd.com dohxvm [link=http://gqmvoj.com]gqmvoj[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 5 | aratând: 1 - 5

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0