Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Raportul mecanismului de cooperare și verificare privitor la Bulgaria poate sosi în orice moment, afirmă un reprezentant al Comisiei Europene

Raportul mecanismului de cooperare și verificare privitor la Bulgaria poate sosi în orice moment, afirmă un reprezentant al Comisiei Europene

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Comisia Europeană urmărește îndeaproape afacerile judiciare și interne ale Bulgariei în contextul în care sosirea unui nou raport al mecanismului de cooperare și verificare este posibilă în orice moment, afirmă Frederic Vincent, reprezentant al Comisiei Europene, citat de agenția bulgară de știri novinite. Comentariul reprezentantului Comisiei a urmat controversatei alegeri ca procuror-șef al Bulgariei a lui Sotir Tsatsarov.

Vincent a spus postului național de radio bulgar că instituția pe care o reprezintă nu va comenta în mod personal asupra noului procuror-șef. El a reamintit că reprezentantul Consiliului European Mark Gravy a exprimat foarte clar așteptările comisiei. Gray a zis că alegerea noului procuror-șef va fi urmărită îndeaproape de Comisia Europeană, care va pregăti un raport asupra rezultatelor pe care le-a obținut Bulgaria până în prezent în privința reformelor în justiție și în lupta contra crimei organizate și a corupției.

Gray a subliniat că acesta nu va fi un raport preliminar, deși surse din media bulgară au citat surse din Bruxelles care afirmau că este în curs de adoptare de către Comisia Europeană a unei astfel de decizii. Gray a afirmat că e a doua oară în ultimele două luni când Comisia Europeană a avertizat Bulgaria asupra unor controversate decizii juridice. La sfârșitul lui octombrie Comisia a avertizat că Bulgaria s-ar putea confrunta cu un raport preliminar asupra justiției și afacerilor interne în caz că situația o cere. Avertismentul a venit după ce parlamentul bulgar a ignorat criticile puternice pe care Bruxelles-ul i le-a adresat, pentru acoperirea acuzațiilor contra unuia din candidații la funcția de procuror-șef și alegerea a 2 judecători ai Curții Constituționale din partea parlamentului fără a ține cont de recomandările Comisiei, fapt care a provocat un scandal fără precedent. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0