Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Ministrul bulgar al mediului: ”Toate mijloacele legale și diplomatice vor fi folosite pentru oprirea proiectului unei centrale nucleare lângă Rezovo”

Ministrul bulgar al mediului: ”Toate mijloacele legale și diplomatice vor fi folosite pentru oprirea proiectului unei centrale nucleare lângă Rezovo”

Mărime font: Decrease font Enlarge font

”Toate mijloacele legale și diplomatice posibile vor fi folosite pentru oprirea proiectului ridicării unei centrale atomice în Turcia lângă Rezovo”, a spus ministrul bulgar al mediului și apelor Nona Karadjova într-o conferință de presă derulată vineri, preluată de (BTA). Conferința a avut lor la Kozloduy, în nord-vestul Bulgariei. Potrivit ministrului bulgar, Turcia are intenția să construiască o centrală atomică pe teritoriul său la granița cu Bulgaria, lângă Rezovo, o localitate bulgară de graniță, prin intermediul unei companii private. Aceeași companie plănuiește și ridicarea unui port pentru cărbunele venit din Ucraina lângă Igneada, localitate aflată la Marea Neagră, în provincia Kirklareli, tot la granița cu Bulgaria. Propunerea de investiții a fost trimisă în vederea aprobării ministerului turc al economice și în scurtă vreme va fi examinată și de ministrul turc al mediului, a mai precizat Karadjova la conferință.

Întrebată de un ziarist care au fost măsurile ministerului ei pentru rezolvarea problemei Karadjova a afirmat că imediat ce s-a răspândit știrea, ea a trimis o cerere formală către ministerul de externe pentru a primi confirmarea sau negarea unui astfel de proiect. Turciei i s-a cerut documentația ce privește proiectul sau, dacă aceasta nu există, atunci măcar studiul de impact asupra mediului. În acest mod Bulgaria ar putea să se implice în realizarea acestui proiect ca parte interesată, a spus în continuare Karadjova. Ea a explicat că răspunsul la această cerere nu a fost încă primit dar că este așteptat în cursul săptămânii viitoare.

În calitatea sa de ministrul al mediului, Karadjova și-a afirmat obligația de a lua toate măsurile ce se impun, legale și diplomatice, pentru a preveni implementarea unui astfel de proiect, în cazul în care există. Dacă acest proiect a fost totuși lansat, el trebuie să respecte cele mai riguroase cerințe ale Bulgariei, fiindcă prin implementarea acestuia poate fi afectat echilibrul ecologic din regiunea bulgară a Mării Negre, zonele protejate din teritoriul bulgar și biodiversitatea Bulgariei, a mai zis Karadjova pe un ton categoric.

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicat):

Save pe 18/01/2015 13:01:44
avatar
Sincer, daca n-as fi abatut de vesti enoiomcce sumbre, mi s-ar parea foarte misto felul cum ii dreseaza pe pesedisti cu biciul si zaharelul. Umilinta maxima pentru sarmanii activisti neocomunisti, venita fix de la unul din neamul lor de nomenclaturisti.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Nini pe 19/01/2015 11:21:36
avatar
Oh I loved this! I also needed a<a href="http://znodmsty.com"> bihrgt</a> pop of flavor after eating so much soup lately. It was super delicious. Put a bit of chicken on top to make it a whole meal. Thanks!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Arif pe 21/01/2015 11:24:41
avatar
No I haven't, how is it? My kids tend to shy away from anything with the word Pepper in it, but are okay with Spinach tlankfulhy! lol (I usually just make my own garlic hummus, but have found I like this store bought variety) http://ypszwz.com dbnicosmx [link=http://ztzybo.com]ztzybo[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Mira pe 24/01/2015 21:16:11
avatar
Which came first, the problem or the sonouitl? Luckily it doesn't matter. http://fdswyfxidov.com ggbctanl [link=http://jgainu.com]jgainu[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | aratând: 1 - 4

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0