Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Bulgaria discută cu Uzbekistanul oportunitatea extinderii cooperării bilaterale

Bulgaria discută cu Uzbekistanul oportunitatea extinderii cooperării bilaterale

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Ministrul bulgar al dezvoltării regionale și lucrărilor publice Liliyana Pavlova s-a întâlnit cu omologul său de la ministerul relațiilor economice externe, investiții și comerț al Uzbekistanului Elyor Ganiyev într-o reuniune a Comisiei Interguvernamentale bulgaro-uzbece desfășurată joi, 15 noiembrie, pentru a discuta problema extinderii relațiilor bilaterale dintre Bulgaria și Uzbekistan, s-a precizat în comunicatul de presă al reuniunii citat de (BTA). Stadiul cooperării bilaterale economice și comerciale nu mai corespunde intereselor și capacităților comune ale Bulgariei și Uzbekistanului, a mai spus Pavlova în cadrul conferinței de presă. Ea a adăugat că personal se așteaptă ca deciziilor adoptate la reuniune să fie determinante pentru extinderea relațiilor bilaterale dintre cele două țări și pe alte planuri, pe baza atenției de care Bulgaria se bucură deja din partea investitorilor din Uzbekistan.

Astfel, potrivit Liliyanei Pavlova relațiile bilaterale pot fi extinse în domeniile turismului și investițiilor și de aceea ea a lansat o invitație de participare a reprezentanților Uzbekistanului la Târgul Internațional de la Plovdiv (zona central-sudică a Bulgariei) din 2013, pentru a se convinge personal de posibilitățile care sunt oferite de țara sa. În schimb, firmele bulgărești ar putea participa la târguri și expoziții industriale în Uzbekistan.

Uzbekistanul și-a confirmat dorința de a atrage investitori bulgari în industriile petrolieră, alimentară și de procesare a produselor agricole, petroliferă și de vinuri precum și în turism. În continuare, participanții la întrunire au mai discutat de asemeni oportunitatea creșterii numărului vizelor de tranzit pentru bulgarii ce traversează Uzbekistanul.

Cei 2 miniștri, gazdele celei de-a treia reuniuni a Comisiei Interguvernamentale bulgaro-uzbece au semnat un protocol al reuniunii pe baza căruia să fie respectate noile obligații asumate în cadrul întrunirii. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0