Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Plevneliev vrea mai multă transparență în privința acordului referitor la magistrala South Stream

Plevneliev vrea mai multă transparență în privința acordului referitor la magistrala South Stream

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Președintele bulgar Rosen Plevneliev se așteaptă la mai multă transparență și mai multe informații relative la acordurile privitoare la magistrala South Stream a spus acesta într-o conferință de presă desfășurată sâmbătă, 10 noiembrie, la Bansko, în Bulgaria de sud – vest unde șeful statului se afla cu ocazia aniversării a 290 de ani de la nașterea sfântului Paisie de Hilandar. Aceste informații trebuie să fie cât mai precise posibil, a mai zis șeful statului bulgar, adică prețurile negociate pentru furnizarea gazului natural de ruși precum și condițiile exacte ale construcției magistralei South Stream, și alte informații conexe, a mai precizat președintele bulgar. După Plevneliev, eșecul proiectului instalației Belene N este datorat în întregime aplicării unui model greșit de finanțare ca și unei transparențe insuficiente relative la proiect. El a mai spus că e convins că South Stream nu va avea aceeași soartă, însă doar în contextul în care guvernul va face efortul să afle cel mai bun model de finanțare și să arate mai multă transparență în furnizarea datelor referitoare la proiect.

Întrebat cum comentează alegerea de Parlament a Venetei Markovska drept membru al Curții Constituționale, Plevneliev a spus că se așteaptă din partea ei să adopte propriile decizii. El speră ca alegerea să fie în interesul reputației Curții Constituționale, care este probabil cea mai însemnată instituției a statului și stâlpul democrației. Oamenii nu pot fi aleși în Curtea Constituțională dacă planează suspiciuni asupra reputației lor.

Referitor la disensiunile din rândul Bisericii Ortodoxe Bulgare din jurul alegerii unui nou patriarh, șeful statului bulgar a spus că vineri ortodocșii din Bulgaria și-au luat rămas bun de la șeful Bisericii într-o zi semnificativă, în care întreaga lume și-a manifestat respectul față de o personalitate care a lucrat mereu pentru unitatea Bisericii Ortodoxe Bulgare. Ar fi însă extrem de dezonorant, a continuat Plevneliev, să se discute despre disensiuni în sânul Bisericii Ortodoxe Bulgare într-o zi de jale pentru ea. Dimpotrivă, ea ar trebui să fie unită și focalizată pe credincioși și pe problemele acestora, și nu asupra intrigilor ce sunt în interiorul ei, a punctat șeful statului bulgar. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0