Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Externe | Atentatul de la Burgas în atenția ministrului de interne bulgar și a Interpol-ului

Atentatul de la Burgas în atenția ministrului de interne bulgar și a Interpol-ului

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Ministrul bulgar de interne Tsvetan Tsvetanov și Secretarul General al Interpol-ului Ronald Noble au discutat luni problema atentatului din 18 iulie de la Aeroportul Burgas Sarafovo în care au fost uciși 5 turiști israelieni în cursul celei de-a 81-a întruniri generale a Interpol-ului, desfășurată la Roma, precizează corespondentul de presă bulgar Hristo Petrov. În cadrul întrunirii s-a mai discutat problema unei apropiate vizite a lui Noble în Bulgaria în vederea strângerea cooperării internaționale referitare la ancheta atentatului de la aeroportul Burgas. 

Tsvetanov a afirmat că e în pregătire organizarea unei acțiuni comune între poliția bulgară și Interpol deoarece actul terorist de la aeroportul Burgas a fost pregătit în afara granițelor Bulgariei și realizat pe aeroport de către atentatori străini. Ancheta în acest caz, a continuat Tsvetanov, nu ar putea fi finalizată fără sprijin din partea organizațiilor polițienești internaționale. 

La Roma, Tsvetanov a mai discutat cu ministrul spaniol de interne Jorge Fernandez Diaz și cu cu ministrul italian de interne Anna Maria Cancellieri. Fernandez a subliniat că există o colaborare remarcabilă între polițiile spaniolă și bulgară, datorată mai ales efortului depus de ministrul bulgar de interne Tsvetanov. Autoritățile spaniole, a continuat ministrul spaniol de interne, plănuiesc să trimită o echipă la Sofia cu scopul finalizării unei anchete referitoare la un transport de cocaină plecat dintr-un port spaniol care a ajuns pe calea mării în Bulgaria. Tsvetanov a mulțumit omologului său spaniol pentru cooperare și a afirmat că scopurile autorităților bulgare sunt de a ajunge până la cele mai înalte niveluri ale organizațiilor criminale. 

În privința discuțiilor purtate între miniștrii de interne bulgari și italian, acestea au vizat strângerea cooperării în privința operațiunilor derulate prin Europol și Interpol. Ei au acordat o atenție specială proiectului bulgaro-italiano-francez de combatere a criminalității internaționale care folosește ca placă turnantă insula Cipru. 

Marți, ministrul de interne bulgar va avea o întâlnire cu generalul italian Leonardo Gallitelli, comandantul Carabinierilor. 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0