Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Bulgaria are un investitor serios interesat de prospectarea zacamintelor Marii Negre

Bulgaria are un investitor serios interesat de prospectarea zacamintelor Marii Negre

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Consorțiul format din firma franceză Total, firma austriacă OMV și firma spaniolă Rapsol care a câștigat în 2012 dreptul de concesiune pentru prospecțiunea de petrol și gaze în zona zăcământului Khan Asparuh din Marea Neagră va investi în total 1 miliard de leva sau 1 miliard de euro, potrivit ministrului bulgar al Economiei și Energiei Delyan Dobrev. În cadrul unei conferințe desfășurată marți sub titlul: ”Perspectivele gazului: prima conferință regională asupra gazului”, ministrul a subliniat că acest consorțiu va organiza prospectări planimetrice și volumetrice ale zăcămintelor de adâncime din Marea Neagră în lunile următoare. Dobrev, citat de site-ul economic bulgar money.bg, a explicat că forările vor începe în următorii trei ani.

El a menționat că potrivit contractului de concesiune forările vor avea loc la adâncimi de 5.000 de metri și 6.000 de metri sub nivelul mării. Ministrul bulgar a mai spus că blocul Teres din Marea Neagră prezintă deja interes pentru un investitor serios. Astfel 3 firme, două din Europa și una din Statele Unite, au cumpărat dreptul de concesiune în timpul lunii trecute. Dobrev a mai menționat faptul că guvernul bulgar va fi extrem de activ în privința acordării concesiunii de prospectare a blocurilor Silistar și Sveta Marina. El a adăugat că chiar dacă se va dovedi că doar unul dintre cele două zăcăminte conține gaz, volumul de gaz extras va fi suficient pentru acoperirea nevoilor energetice ale Bulgariei pentru mai mulți ani.  

Subscribe to comments feed Comentarii (3 publicat):

Umesh pe 27/03/2014 16:00:05
avatar
This is truly awesome, Shap! Vince would abetluosly love this! Thank you very much for being such a great friend to Vince and giving him this very special tribute on your website.. Can't wait to make this in his honor!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Alejandro pe 28/03/2014 01:41:09
avatar
Здравейте, бих желала да се включа във вашата игра. Цветът на червилото е : AVON Ultra Color lipstick in<a href="http://inwkjmwkuv.com"> taiegrnne</a> tangoМоите данни са : Ani Yordanova;
Thumbs Up Thumbs Down
0
Jennah pe 28/03/2014 19:57:46
avatar
Thikning like that is really amazing http://gqwnhgng.com biiilslhzz [link=http://wvlvwd.com]wvlvwd[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 3 | aratând: 1 - 3

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0