Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Bulgargaz doreste extinderea activitatii

Bulgargaz doreste extinderea activitatii

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Dimitar Gogov, directorul Bulgargaz, furnizorul bulgar de gaz deținut de stat, a spus că firma sa dorește să-și extindă activitatea pe piețele de gaz. În cadrul unei conferințe organizată marți sub titlul ”Perspective asupra gazului: prima conferință regională asupra gazului”, Gogov a explicat că el nu va crea obstacole în calea liberalizării dar va lupta cu toate mijloacele aflate la dispoziția sa pentru a menține cota de piață a companiei. Directorul Bulgargaz, citat de site-ul economic bulgar investor.bg, a subliniat că Bulgargaz a fost una dintre firmele implicate în negocierile cu privire la achiziția de gaz de la consorțiul Shah Deniz 2.

La începutul zilei de marți, ministrul bulgar al Economiei și Energiei Delyan Dobrev a reamintit că se așteaptă din partea consorțiului Shah Deniz să aleagă până la mijlocul anului 2013 ruta de transport a gazului furnizat de câmpul de gaze Shah Deniz 2, gazoductul Nabucco Vest sau rivalul acestuia, gazoductul transadriatic. Dobrev a subliniat că Nabucco Vest a fost opțiunea preferată de Bulgaria. El a adăugat că țara sa va încerca să îndeplinească toate condițiile necesare pentru implicarea în proiectul susținut de Uniunea Europeană. Referitor la viitorii clienți ai Bulgargaz, directorul firmei a subliniat că aceștia vor fi aleși după finalizarea proiectelor de interconexiune a rețelelor de gaze cu Serbia, România, Grecia, Turcia și Macedonia. În opinia lui Gogov, totuși, interesele consumatorilor bulgari sunt pe primul plan.

El a admis că deschiderea pieței gazului va determina creșterea competiției, și că prețul gazului nu ar trebui să depindă de numărul de jucători de pe piață. ”Prețul este determinat de situația de pe piață, iar în cazul Bulgariei există mai multă cerere decât ofertă”, a subliniat directorul Bulgargaz. El a sugerat că situația anumitor zone ale Europei a indicat că liberalizarea pieței nu este întotdeauna favorizată de contrabalansarea marilor jucători. ”Consorțiul Shah Deniz 2 însuși este un exemplu al modului în care marile firme se unesc pentru a-și apăra interesele”.

Ivanka Dilkovska din partea Institutului de Administrare a Energiei din Bulgaria a atras atenția asupra faptului că sunt în derulare negocieri în anumite state europene pentru reducerea prețurilor la țiței și la gazul natural. Ea a spus că această reducere a fost deja adoptată de Franța, unde 80% din preț a fost determinat de piață, iar măsura este în curs de adoptare în Belgia.  

Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicat):

Veda pe 27/03/2014 14:19:25
avatar
Carmen, It is great to see your success on a roegnail basis. I am based at GE Lighting’s EMEA HQ in Budapest and your success has positive impact on GE’s growth inspiring the country teams to see beyond the borders. And GE’s growth in sustainable energy, affordable healthcare and green lighting technologies drives productivity and long term economic competitiveness a win-win. Ivan
Thumbs Up Thumbs Down
0
Abdulrahmon pe 28/03/2014 01:10:45
avatar
Hi Geoff, interesting what you did with the kids. They have been very<a href="http://lakdsl.com"> catreive</a>!! We have managed to find an old oil barrel, which we now are going to paint black and convert to a solar shower. You see this in Bulgaria very often. It is a low tech solution and works well apparently. About the snakes. I will have to look this one up. I have a book with all the Bulgarian reptiles and amphibians in it though. So will let you know. We have been here since May 2009. Still love it very much. The area is so beautiful. So much real nature it is incredible. One of the nice things are jackals which you can hear sometimes at night. They howl like wolves, but the locals have told us they are very small and harmless. There are also some wolves in the area, but very few. We have yet to see one (although we found a track!). I do not know about packs of dogs. If there are any I would expect them in or just outside bigger cities. We have not encountered them here. In the mountains I expect they would not be a problem either.
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 2 | aratând: 1 - 2

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0