Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Nouriel Roubini va efectua prima sa vizita in Bulgaria

Nouriel Roubini va efectua prima sa vizita in Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto file. Foto file.

Nouriel Roubini, economistul cunoscut ca ”Dr. Doom” datorită predicției prăbușirii creditelor, va efectua prima sa vizită în Bulgaria la sfârșitul acestei luni. În cadrul unui forum organizat la Sofia pe 26 februarie Roubini, care conduce o firmă de consultanță cu sediul la New York, va pronunța un discurs intitulat ”Oportunități de creștere pentru economiile mici într-o lume globalizată”. Evenimentul se va desfășura la hotelul Sheraton din Sofia, și este organizat de compania de pensii private Doverie. Partenerii media ai evenimentului sunt săptămânalul economic bulgar Capital și postul american privat de știri economice și financiare Bloomberg.

Evenimentul face parte din cadrul eforturilor organizatorilor de creștere a capacității de implicare a unor economiști cunoscuți în plan mondial în conturarea unor scenarii și previziuni cu privire la criza globală în general și la economia bulgară în particular în contextul crizei economice, prin discutarea la fața locului a ideilor și viziunilor personale legate de acest subiect. Evenimentul va fi găzduit și moderat de Georgy Ganev, director de programe și cercetător economic în cadrul Centrului bulgar pentru Strategii Liberale.

Cunoscut popular drept Dr. Doom (titlul unui profil din publicația americană New York Times), dr. Nouriel Roubini a publicat numeroase articole și cărți asupra unor probleme cheie de macroeconomie internațională, și este citat în mod curent drept o autoritate în spațiul media. El a prezis încă din 2006 în fața unui FMI sceptic izbucnirea unei crize financiare serioase în Statele Unite. Ignorat multă vreme de principalii economiști și politicieni, el primește în prezent invitații de a vorbi în fața unor organizații influente cum sunt Congresul Statelor Unite și Consiliul de Relații Externe. Roubini este coautorul unei cărți distrugătoare de mituri, ”Criza economică: Un curs intensiv de viitor al finanțelor”, alături de Stephen Mihm. Cartea dezvăluie metoda utilizată de Nouriel pentru a prezice actuala criză înaintea altor economiști.

Dr. Roubini a fost ales al 4-lea pe lista publicației Foreign Policy a celor mai influenți 100 de Gânditori Globali și a fost înscris pe lista publicației Fortune a celor ”10 noi guru pe care ar trebui să-i cunoști”. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0