Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Grecii evita taxele prin folosirea buletinelor si permiselor auto bulgaresti

Grecii evita taxele prin folosirea buletinelor si permiselor auto bulgaresti

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto EPA Foto EPA

Adaptare după reporterul grec Stella Tsolakidou

Sunt născuți în Grecia, trăiesc în Grecia, dar aceast lucru nu îi oprește să obțină buletine și permise auto bulgărești pentru a evita plata taxelor în țara lor. Bulgaria pare să ofere țărilor vecine tot tacâmul: buletine și permise de conducere, taxe scăzute și excepții de la evidența populației, precum și de la plata taxelor de urgență, potrivit cotidianului grec Hmerisia, care citează dovezi furnizate de posturile de televiziune grecești Antenna și Star. Mai mult, star.gr scrie că a fost organizată o întreagă afacere în beneficiul grecilor în Bulgaria.

Au apărut câteva birouri specializate în metode de furt de la statul grec. De pildă, astfel de afaceri îi ajută pe greci să dețină mașini de lux prin înființarea unor companii de fațadă, în schimbul unei mici sume de bani cu scopul justificării posesiei unor astfel de bunuri. Mai mult de 10.000 de mașini deținute de cetățenii greci sunt conduse cu permise de conducere bulgărești. Fenomenul evaziunii fiscale nu este o afacere secretă cunoscută doar câtorva persoane. Putem găsi ușor informații pe internet, unde zeci de reclame îți prezintă diverse modele de permise de conducere bulgărești, având alături o listă detaliată de prețuri.

”Traficarea mașinilor la granița greco-bulgară nu este controlată” afirmă Dimitris Trimponias, președintele Federației Funcționarilor și Ofițerilor Vamali Greci. El adaugă faptul că a trimis superiorilor săi numeroase rapoarte asupra acestei probleme, dar nu a fost adoptată nicio măsură până în prezent. ”De-a lungul ultimilor trei ani, Federația noastră a informat în numeroase rânduri liderii politici asupra dimensiunii vaste a evaziunii fiscale, furtului și traficului ilegal de mașini, dar nimic nu s-a schimbat de la data trimiterii acelor rapoarte. Dacă se va schimba situația, trebuie să înființăm oficii vamale în Promachonas, Ormenio și Eksochi, pentru a supraveghea și controla fluxul de bunuri traficate între cele două state”, a subliniat Trimponias în timpul interviului său din cadrul emisiunii zilnice televizate Proino a postului TV grec Antenna.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0