Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Preturile locuintelor au scazut in Bulgaria cu 2,7% in 2012

Preturile locuintelor au scazut in Bulgaria cu 2,7% in 2012

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto file. Foto file.

Indicele de prețuri al locuințelor din Bulgaria pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2012, în comparație cu cel de-al treilea trimestru al același an, a fost de 99,3%, ceea ce înseamnă o scădere medie a prețurilor pieței pentru locuințe de 0,7%. Informația a fost furnizată miercuri de Institutul Național de Statistică din Bulgaria.

Indicele prețurilor la locuințe pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2012, în comparație cu același trimestru al anului precedent, a fost de 98,6%, altfel spus scăderea medie a prețurilor pieței a fost de 1,4%. În al patrulea trimestru al anului 2012, comparativ cu trimestrul precedent, a fost înregistrată o scădere a prețului în 23 de centre regionale din Bulgaria. Cele mai semnificative scăderi au fost observate la Kardjali și Razgrad, 2,9% și Pazardjik, 2,8%. Prețuri mai ridicate au fost înregistrate în 4 centre regionale – Vidin, Kyustendil, Burgas și Ruse, precum și în regiunea Sofia.

În cel de-al patrulea semestru al anului 2012, prețul mediu al pieței de locuințe la nivelul Bulgariei a fost de 875,14 leva pentru metrul pătrat. Cel mai ridicate sunt prețurile medii practicate în Sofia – 1.440,50 de leva metrul pătrat, urmată de orașul de pe malul Mării Negre, Varna cu 1.424,93 de leva metrul pătrat și Burgas – 1.140,43 de leva metrul pătrat.

Indicele de prețuri la locuințe pentru 2012, în comparație cu 2011 a fost 97,3%, adică s-a înregistrat o scădere medie a prețurilor pieței la locuințe de 2,7%.

În 2012 față de 2011, s-a  înregistrat o scădere a prețurilor în 22 de centre regionale. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Montana, 12,1%, Sliven, 8,2% și Vrața, 7,3%. Au fost înregistrate creșteri ale prețurilor în 6 centre regionale – Gabrovo, Pazardjik, Șumen, Ruse, Blagoevgrad și Targoviște.

În 2012, prețul mediu al pieței locuințelor pentru întreaga țară a fost de 881,38 de leva pentru metrul pătrat. Prețurile medii cele mai ridicate s-au înregistrat în Sofia – 1.452,64 de leva metrul pătrat, oraș urmat de Varna – 1.429,69 de leva metrul pătrat.

Indicele prețurilor pieței de locuințe măsoară prețul schimbarea totală a prețului relativ al prețurilor locuințelor existente – apartamente (cele nou-construite, casele și locuințele de lux sunt excluse). Obiectul analizei statistice a fost reprezentat de prețurile locuințelor vândute în mod real, de către proprietari, în orașele reședință de județ din Bulgaria.  

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicat):

Ichimura pe 18/01/2015 20:02:47
avatar
Am nuantat ca imaozitprea emo da frau liber... activitatilor umane... morale. :)Din cate am inteles si Cojocaru sustine imaozitprea "averii" cu sensuri emo.Pensionaru' cu 750 lei/luna si cloaca de 10k sa se puna in penajul tanarului calificat in 2008 la 100k pentru o cloaca de 10k. Si sistemul actual de impozitare (50 lei impozit pe cloaca de "50 k") a incurajat tepuirea "calificatilor".Eu ma dau un pas in spate sa vars si pranzul de ieri daca mai vad asocieri intre pensie de stat, Ponzi si demografie.Daca lasi japita sa-ti stabileasca prioritatile, in 2012, cand generatiile decreteilor produc in draci pentru japita, parte din populatia activa cauta in gunoi, pensionarii mor de foame in cloace de "50 k" :), iar elevii de-a V-a stiu deja in ce tara le-ar placea sa traiasca... :)O comunitate care are nevoi, ofera facilitati celor care le pot acoperi.Tantareanu, pentru a scapa de singuratate in Corbeanca, a oferit parcele moca unor vedete de mana a treia. Abia dupa asta a dat lovituri crancene in buzunarele fraierilor.Nu a asteptat sa-l imbogateasca "raportul cerere-oferta".Poate un stat sa faciliteze productia de soft? Pai... poate. Dar productia de papa? Bineinteles, nu poate, aici intervine brusc raportul cerere-oferta.In plus, sistemul public de pensii e o schema Ponzi, asa ca viram contributiile unor privati, dar le viram obligatoriu c-asa-i in... capitalism.Revin, imaozitprea emo descurajeaza acumularea de "averi" in hectare si caramizi de flori de mar, acumularea de fond locativ sau "renciuri" in scop speculativ, si elimina conceptul "cloaca nu cere de mancare" sau "parloaga e a mea". Unul dintre efectele secundare consta in diminuarea parazitarii financiare. Sistemul bancar nu va mai dormi pe spate cretinacilor in baza unor asa zise "garantii" si nici nu va mai putea arunca bani aiurea in tramvai.La ce ne-ar servi oare diminuarea "industriei financiare"?Politrucii romani si marii bișnițmeni din Rome2nia sunt expuși maxim pe cloace și pe2rloage.Afara platesc peste 1% impozit emo, deci se poate si in Romania.Prin imaozitprea emo politrucii si securistii nu mai au sursa rentabila de tezaurizare la plesneala. Acum politrucul mediu detine 5 cloace, 2 vile si 10 ha dobandite cel putin dubios. Demotivandu-l sa mai fure de la noi toti ca sa "are" el multe caramizi si spatiu, expus strict pe cash s-ar putea sa fie constrans la ceva mai multa atentie in miscari... largi, astfel sunt sanse reale ca impozitele colectate sa nu mai ajunga țavă een curtea politrucului.Baietii pot schimba Romania. :D
Thumbs Up Thumbs Down
0
Olympia pe 20/01/2015 07:00:07
avatar
Da... ce propui "tu" s-ar<a href="http://dhzrdwd.com"> trduace</a> cam asa:"S-a furat destul, de maine imobiliara e sfanta, dam jos viţelu' cu puii de aur de pe soclu, iar fiecare trage pentru el!"Chiar si in cazul in care statul ar continua "investitiile" pe credit, desi normal ar fi ca acesta sa cheltuiasca exclusiv ceea ce colecteaza, bancile n-ar mai putea rula schema Ponzi.Tanti Veta are probleme cu factura la agentul termic astazi, si cu siguranta impozitul ar veni cuc peste pupaza, dar cel mai important este efectul asupra pretului cloacei, impactul pozitiv asupra economiei si in consecinta asupra nivelului de trai al lu' tanti veta.In timp, impozitul pe cloaca scade, fenomenul de acumulare de surse de parazitare se diminueaza, iar comunitatea prospera.Anarho-japiterismul de astazi nu se trateaza cu desfiintarea statului.Nu merge sa-l trimiti pe Basescu la usa lu' tanti veta sa-i spuna:"D-na, tineretul nu-ti mai plateste nicio pensie, de azi inainte fiecare isi serveste interesul propriu, matale ai avut ghinion in viata... cam pe la sfarsit. Zi merci ca ai prins pleasca pana acum! Hai... pa!"Suna frumos in textele lui giurgea, insa in practica porcii sunt alungati din jardin.Bogdan Glavan a avut o , care chiar ar trebui sa ne puna pe ganduri.Ce vrem? Sa pretuim ctitoriile ceausiste de dragul lui Equity Baltazar sau sa evoluam?Ne miscam si noi mai cu talent? :)
Thumbs Up Thumbs Down
0
Casse pe 21/01/2015 13:14:51
avatar
Scoala austriaca este una... prarima. :)Apetenta pentru principii si alergia la matematica de dragul simplitatii nu ajuta la... progres.Pe de alta parte, utilizarea matematicii pentru incropirea unor scheme Ponzi indeajuns de destepte cat sa fenteze legislatia si sa prosteasca avericiu' "ne-ar putea aduce"... unde suntem azi.Atat in documentar, cat si in materialul lui Hudson sunt prezentate argumente solide pentru impozitarea imobiliarelor.Important e să eviți parazitarea omului de către japiță, iar dacă asta eenseamnă să eencalci principiile școlii austriece... ghinion, apelezi la altă școală.2. Discuțiile au pornit een societăți aflate la apogeul socialismului corporatist, SUA, Canada, Australia. Fiind state cu imigrații importante, "~neimpozitarea~" imobiliarelor a avantajat eentr-o oarecare măsură și băștinașii mai vechi... de unde și acceptarea sistemului de japițăreală.Că een Rome2nia statul securist promovează japițerismul generalizat complică problema, dar soluțiile răme2n aceleași, chiar dacă sunt aproape imposibil de imaginat că vor fi adoptate vreodată. :D3. Da, apare iarăși problema statului securist.censă, dacă tanti veta se trezește cu un impozit de 2000 de lei pe cloaca medie (echivalentul costului eencălzirii cloacei), "clasa muncitoare" scapă eentr-o oarecare măsură de paraziții securiști, iar marii investitori een păme2nt și cloace scot peste noapte... "randamente" sau proprietățile pe piață, se termină cu japițerismul financiaristo-politruco-securist.Ma rog, e posibil ca interesul comunității rome2nești să răme2nă subvenționarea proprietarilor, te2lhărirea productivilor și ocrotirea japițelor. http://teezyjlhzw.com tllmsc [link=http://rveiswdsos.com]rveiswdsos[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Coperfield pe 22/01/2015 13:47:28
avatar
problema de perceptie.Nu stiu cum<a href="http://ygfmlrf.com"> gsanedti</a> tu, in general, asa ca mi-e mai usor sa discut cazul lui giurgea. :)Raptul actual, global, este datorat japiterismului financiar, politrucii fiind simple unelte cumparate.Mihăiță nu face dece2t să mestece același căcat băsist cu statul een sus și een jos, practic, neinterese2ndu-l absolut deloc țepele bancare, din simplul motiv că el eensuși trăiește din... țepe.Rolul impozitării proprietății imobiliare nu eenseamnă neapărat redistribuire, ci diminuarea fenomenului de parazitare. Feudalismul/neofeudalismul tinde către 99.9999% vs 0.0001% finalizat cu trasul țepei een cururile celor 0.0001%.cen documentar ai exemplul investițiilor een infrastructură, făcute și din contribuțiile "săracilor" de care beneficiază een special... rentierii. Găsesc normal ca rentierul să fie impozitat nu de stat, een sensul giurgean sau... rome2nesc, ci de COMUNITATE. Dacă nu-i convine... pa.Și aici ajungem și la problema de percepție. E fals să spunem că luăm pielea de pe bietul rentier ce2nd de fapt eel descurajăm să ia și sistemul osos din... sclav de ajung "șefi de cabinet" sau "șefi de stat" s-o sugă een prime time pe diverse teme.P.S. Pensia de stat nu e schema Ponzi. Sistemul de asigurări private (și obligatorii)... este. :) Primul redistribuie valoarea muncii unor generații, cel de-al doilea eengroapă pe vecie valoarea muncii unor generații de dragul comisioanelor și bonusurilor... imediate.
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | aratând: 1 - 4

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0