Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Amanarea procesului de insolventa in cazul VMZ Sopot

Amanarea procesului de insolventa in cazul VMZ Sopot

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto NewsBulgaria.RO Foto NewsBulgaria.RO

Tribunalul din Plovdiv a amânat procesul de declarare a insolvenței uzinei militare de stat din Bulgaria, VMZ Sopot. În cadrul unei sesiuni organizate luni cu ușile închise, Tribunalul din Plovdiv a programat următoarea audiere pentru 18 februarie pentru ca apărarea și autoritățile judecătorești să adune mai multe dovezi în susținerea cauzei, potrivit (BTA). Procedura de declarare a insolvenței a fost declanșată de Întreprinderea Mecanică Devin S.A., iar luni Tribunalul a permis Primei Bănci de Investiții S.A. să se implice în calitate de al doilea creditor.

Întreprinderea de armament din Sopot datorează 2,5 milioane de leva pentru componente de muniții Întreprinderii Mecanice Devin S.A. La 14 ianuarie, privatizarea VMZ Sopot a fost încheiată după ce unicul ofertant, societatea cu sediul la Sofia EMKO S.R.L. a eșuat în derularea procedurii de fixare a unui depozit de garantare a propunerii sale de achiziție. Sunt în derulare negocieri pentru extinderea reducerilor de personal la întreprinderea militară. În cadrul programului de reabilitare a VMZ Sopot, circa 900 de muncitori vor fi diponibilizați, în timp ce reprezentanții sindicatelor întreprinderii cer cu insistență ca numărul disponibilizărilor să nu fie mai mare de 500 de persoane.

La începutul zilei de luni, între 150 și 200 de elevi ai Liceului General Vladimir Zaimov din Sopot și de la alte școli locale au manifestat în fața porților întreprinderii. O parte dintre ei au încercat să escaladeze porțile și să spargă ușile închise ale fabricantului de armament. Copii au insistat ca muncitorilor să le fie achitate salariile îndelung amânate și au cerut instituțiilor statului să nu le arunce părinții în stradă. Demonstrația a fost susținută de către o serie de pensionari, foști colegi ai muncitorilor de la VMZ Sopot, precum și de alți locuitori din Sopot.  

Întreprinderea deținută de stat are peste 3.100 de angajați și datorii de peste 150 de milioane de leva. Muncitorii protestează încă din luna decembrie contra insecurității locurilor lor de muncă și amânărilor de plată a salariilor. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0