Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Vor continua explorarile pentru depistarea tuturor zacamintelor de petrol si gaze din apele teritoriale bulgare in Marea Neagra, promite ministrul bulgar al Economiei, Energiei și Turismului

Vor continua explorarile pentru depistarea tuturor zacamintelor de petrol si gaze din apele teritoriale bulgare in Marea Neagra, promite ministrul bulgar al Economiei, Energiei și Turismului

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Bulgaria își va concentra eforturile asupra explorării tuturor zăcămintelor de petrol și gaze

din apele sale teritoriale în Marea Neagră, a spus ministrul bulgar al Economiei, Energiei și Turismului, Delyan Dobrev, în cadrul primei ședințe a Consiliului de Miniștri din 2013 desfășurată miercuri. El a subliniat că aceste activități trebuiau declanșate de multă vreme, fapt care ar fi permis Bulgariei să atingă nivelul acordării de concesiuni în vederea producerii de petrol și gaze.

Dobrev a anunțat că activitățile de explorare au fost lansate în aproape toate zonele Mării Negre. Excepție este reprezentată de zonele Silistar și Sfânta Marina. Miercuri, guvernul bulgar a aprobat organizarea unei licitații în vederea adjudecării dreptului de explorare pe 5 ani a zonei de coastă 1-23 Sfânta Marina, în suprafață de 1.612 km pătrați, în șelful continental și zona economică exclusivă. Decizia este în curs de publicare în Monitorul Oficial bulgar și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Printr-o altă decizie, guvernul bulgar a extins dreptul de explorare a petrolului și gazelor din zona 1 – 4 Kavarna cu 36 de luni. Deținătorul licenței de explorare, Explorare și Producere de Petrol și Gaze S.A. va investi peste 3.320.000 de euro în implementarea programului său de lucru. În privința zonei Silistar, licitația prin care a fost acordată o licență de explorare pentru 5 ani societății Lederbel BG a fost contestată în fața Curții Supreme Administrative (CSA) din Bulgaria.

În analiza procedurilor de licitație, Agenția de Inspecții Financiare Publice a Bulgariei a identificat nereguli substanțiale și dovezi ale organizării unei fraude. În declarația sa citată Dobrev a precizat că va demara procedura organizării unei alte licitații pentru zona de explorare Silistar după încheierea procesului pendinte de CSA.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0