Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Comisia Europeana ar putea amenda Bulgaria pentru esecul renuntarii la folosirea lemnului pentru incalzirea domestica

Comisia Europeana ar putea amenda Bulgaria pentru esecul renuntarii la folosirea lemnului pentru incalzirea domestica

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto NewsBulgaria.RO Foto NewsBulgaria.RO

Bulgaria ar putea fi amendată de Comisia Europeană cu aproape 120 de milioane de euro anual dacă nu interzice folosirea lemnului pentru încălzirea domestică, potrivit lui Andrei Bachvarov, președintele Asociației Producătorilor de Energie din Biomasă din Bulgaria. În cadrul unui interviu acordat marți televiziunii particulare Bulgaria On Air, el a subliniat că sectorul energetic rezultat din exploatarea biomasei contribuie la soluționarea unui număr de probleme de mediu ca particulele fine din aer și utilizarea deșeurilor domestice organice solide și a deșeurilor stațiilor de epurare.

Bachvarov, citat de econ.bg, a avertizat că neclaritățile legislației bulgare, ca și numărul problemelor nerezolvate, reprezintă o amenințare la adresa implementării obiectivelor privitoare la energia regenerabilă. Bulgaria trebuie să construiască 80 de instalații noi de reciclare a deșeurilor și să reabiliteze 20 de astfel de instalații deja existente, dar proiectele au fost întârziate substanțial. Astfel, în februarie 2012 Bachvarov a observat că sistemul energetic bulgar nu a fost proiectat inițial să susțină centralele electrice bazate pe energie regenerabilă. El a argumentat că datorită acestui fapt capacitatea de alimentare a centralelor bazate pe energie regenerabilă este instabilă. Ea creează disfuncționalități la nivelul rețelei de alimentare cu electricitate astfel încât tarifele preferențiale sunt plătite de consumatorul final.

În interviul său de marți, Bachvarov a respins afirmațiile Comisiei de Stat pentru Administrarea Energiei și Apelor (DKEVR) și ale Operatorului Sistemului Electric că Bulgaria dispune deja de centrale electrice bazate pe biomasă cu o capacitate de 41 megawați. Pe baza unor statistici ale asociației sale, Bachvarov a arătat că Bulgaria dispune de centrale electrice bazate pe biomasă cu o capacitate totală de 7,5 megawați.

El a mai observat că analizele economice au indicat că Bulgaria nu poate dispune de centrale electrice bazate pe biomasă cu o capacitate totală de peste 100 de megawați. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0