Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Bulgaria plateste o datorie de 880 milioane prin emiterea de titluri de stat

Bulgaria plateste o datorie de 880 milioane prin emiterea de titluri de stat

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto SPA Foto SPA

Bulgaria a plătit o datorie de 880 de milioane de euro în titluri de stat cu scadența la 15 ianuarie după succesul lansării unei emisiuni de 950 de milioane de euro pe o durată de 5 ani la un curs de numai 4,25% la începutul lui iulie, a anunțat ministrul bulgar de finanțe. După achitare, datoria publică a Bulgariei s-a redus cu aproximativ 815,5 milioane de euro, de la 6.966 de miliarde de euro la 6.147 de miliarde de euro a declarat la 10 ianuarie Ministrul adjunct bulgar al Finanțelor Kalina Karaivanova.

Bulgaria a sondat piețele internaționale pentru a aduna fondurile necesare achitării primei tranșe de circa 835 de milioane de (1,7 miliarde de dolari) în titluri de stat europene, valabile 11 ani cu scadența la 15 ianuarie 2013. Țara balcanică a vândut titluri de stat în valoare de 950 de milioane de euro la un curs de 5%, mult mai scăzut decât cursul de 7,5%, atins în cursul intrării ei pe piețele internaționale în 2002. Guvernul bulgar și analiștii au sublinit în mod repetat faptul că vânzarea a fost supraevaluată, iar dobânda – scăzută, ceea ce arată că Bulgaria este mult mai puțin sub presiune comparativ cu alte state, prin urmare riscul investițiilor în cazul său este mult mai scăzut.

Analiștii au mai comentat că durata scadenței titlurilor de stat europene a fost corectă și a fost urmată de calmarea piețelor după ultimul summit al Uniunii Europene. BNP Paribas, HSBC și Reiffeisen au fost implicate în vânzarea titlurilor de stat bulgare.  

Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicat):

Claudia pe 15/04/2013 01:42:42
avatar
Who can resist a bear with a long flfufy tail?Im glad Im not the only one with tornado status on my house. I will have to do something about come the weekend as there is a real risk I might injure myself falling over something laying on the floor that shouldnt be there.Top shot is ace love blurry HiroHave a great weekHelen :)
Thumbs Up Thumbs Down
0
Anahi pe 16/04/2013 15:51:55
avatar
Wonderful Colour explosion, very lleovy to see such nice color schemes. and also the dresses of models. Thank you very much for such nice and beautiful models sharing
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 2 | aratând: 1 - 2

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0