Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | FlyNiki suspenda zborurile spre Sofia de la 28 ianuarie

FlyNiki suspenda zborurile spre Sofia de la 28 ianuarie

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto EPA Foto EPA

Deoarece brandul austriac de servicii aeriene de transport low-cost FlyNiki va dispărea, firma a anunțat că va suspenda cursa Sofia – Viena. Ultimul zbor de pe această rută va avea loc la 27 ianuarie la ora 5.55 p.m. În ziua următoare un avion Air Berlin va decola de pe aeroportul berlinez Tegel pentru a ateriza la noul terminal aeroportuar din Sofia la 6.30. Vor exista 7 zboruri săptămânale către capitala Germaniei. Ele vor înlocui cele 18 zboruri săptămânale ale FlyNiki spre Viena.

FlyNiki era deținută de Air Berlin de la 8 noiembrie 2011 și dispunea de un personal de 650 de oameni, din care circa 90% erau angajați prin intermediul unui birou de plasare. Din noiembrie 2011 Niki oferea deja trei curse Sofia – Viena și trei curse Viena – Sofia pe săptămână. Potrivit firmei, orarul curselor era cel mai convenabil posibil atât pentru turiști cât și pentru cei care călătoreau în interes de serviciu.

FlyNiki a început zborurile către Sofia în februarie 2010. De la Viena pasagerii puteau transborda către alte destinații, inclusiv München, Copenhaga, Frankfurt, Paris și Zürich. Ei beneficiau astfel de rețeaua aeriană a FlyNiki și a partenerului său Air Berlin.

FlyNiki a fost o linie aeriană deținută și administrată de germanul Niki Lauda, fost pilot celebru de Formula 1, devenit antreprenor după retragerea sa din competițiile sportive. În contextul înlăturării sale din consiliul de administrație al Lauda Air în noiembrie 2000, la finalul lui 2003 Niki Lauda a cumpărat câteva avioane de transport pasageri de la o linie aeriană germană falimentară. Astfel a fost întemeiată noua companie aeriană FlyNiki ale cărei zboruri aveau loc mai ales de pe aeroporturi din Germania și Austria.

La începutul lui 2013 fondatorul FlyNiki a părăsit consiliul de administrație al Air Berlin pentru a se dedica mai mult poziției sale de director al echipei de Formula 1 Mercedes. Austin Reid, un veteran al industriei și fost director executiv al Midland International, o firmă britanică, i-a succedat lui Lauda în postul deținut în consiliul de administrație al Air Berlin în ianuarie 2013. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0