Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Bulgaria ofera despagubiri de concediere foarte reduse, afirma un studiu

Bulgaria ofera despagubiri de concediere foarte reduse, afirma un studiu

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

Ediția a doua a studiului internațional referitor la concedieri al rețelei europene de firme de avocatură Deloitte a arătat că legislația bulgară este mai apropiată legislației practicate în Europa Centrală și de Est, unde angajatorii sunt supuși unor reguli stricte în privința concedierilor, decât legislației mai liberale în această privință din Europa de Vest. Studiul a monitorizat stipulațiile legislației muncii relative la condițiile concedierii angajaților din 25 de state europene. 

Potrivit studiului, despăgubirile acordate pentru concedierea angajaților în Bulgaria și țări ca Ungaria, România și Slovenia sunt mult mai scăzute ca despăgubirile oferite în vestul Europei. Stamen Yanev, senior manager al Deloitte Legal Bulgaria, a afirmat că angajații bulgari se află în situația de a primi despăgubiri de concediere a căror valoare cumulată poate varia între unul și șase salarii. Față de Bulgaria, codurile muncii din Italia (peste 30 de salarii), Belgia (până la 26 de salarii), Spania (până la 20 de salarii) și Norvegia (până la 12 salarii) sunt cu mult mai generoase. 

Bulgaria, ca Republica Cehă și Slovacia, are standarde foarte stricte în privința motivului concedierii. Astfel, un angajat poate fi concediat doar pentru motive prevăzute detaliat în Codul Muncii. Potrivit studiului, astfel de reguli care impun specificarea motivelor pentru care încetează un contract de muncă nu există în majoritatea legislației muncii din statele analizate. Astfel, cu toate că toate țările europene cer angajatorilor să ofere motive pentru concediere, majoritatea statelor cer doar explicații de ordin general. 

Ecaterina Shuleva, reprezentant Deloitte Legal, consideră că Belgia reprezintă un exemplu interesant de flexibilitate în sectorul economic pentru că angajatorii nu sunt obligați să-și motiveze decizia concedierii angajaților sau asumarea obligațiilor administrative menite acoperirii costurilor conexe. În Bulgaria în schimb durata preavizului este parte din contractul la angajare și reprezintă responsabilitatea egală a angajatului și a angajatorului. Ea poate fi negociată între cele două părți în limita unui interval de timp variabil de la 30 de zile la 3 luni (cu excepția contractelor pe termen limitat, unde durata maximă de preaviz este de 3 luni sau se încheie odată cu expirarea contractului). 

Shuleva a subliniat analog o diferență majoră între legislația bulgară a muncii și omonima sa din majoritatea țărilor europene. Astfel, în occident cele mai multe dintre preavizele de concediere depind de durata serviciului unui angajat la același angajator. În Bulgaria, este oferită protecție legislativă pentru anumite categorii de angajați și de muncitori. 

Nivelul cel mai ridicat de protecție este oferit angajatelor însărcinate (ce pot fi concediate doar în baza unor motive bine întemeiate). Angajatele aflate în concediu maternal nu pot fi concediate decât în contextul închiderii firmei unde lucrează. 

Ivelina Bankova de la Deloitte Legal afirmă că legislația bulgară este conformă legislației din alte țări analizate din perspectiva protecției legale acordate mamelor sau angajatelor aflate în concediu maternal. 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0