Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Bulgaria are cea mai ridicata rata anuala de crestere a preturilor de producător in industrie, afirma Uniunea Europeana

Bulgaria are cea mai ridicata rata anuala de crestere a preturilor de producător in industrie, afirma Uniunea Europeana

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto BGNES Foto BGNES

În noiembrie 2012, cea mai ridicată rată anuală de creștere a prețurilor de producător în industrie din Uniunea Europeană a fost observată în Bulgaria potrivit Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În noiembrie 2012 rata creșterii prețurilor de producător în industrie a fost cu 2,1% mai ridicată comparativ cu noiembrie 2011 în Eurozonă și cu 1,9% în cadrul Uniunii Europene. În noiembrie 2012 față de octombrie 2012 prețurile de producător în industrie au scăzut cu 0,2% atât în Zona Euro cât și în Uniunea Europeană. În octombrie, prețurile au crescut cu 0,1% în ambele zone. 

În noiembrie 2012 față de luna precedentă prețurile în industrie cu excepția sectorului energetic au scăzut cu 0,1% în Eurozonă și au rămas stabile în Uniunea Europeană. Prețurile în sectorul energetic au scăzut cu 0,7% în Eurozonă și cu 1,1% în Uniune. În ambele zone, prețurile bunurilor intermediare au scăzut cu 0,2% în timp ce bunurile finite au devenit mai scumpe cu 0,1%. Prețul produselor de larg consum au crescut cu 0,1% în Eurozonă și au rămas stabile în Uniunea Europeană. Prețurile bunurilor de consum limitat au crescut cu 0,1% în Eurozonă și cu 0,2% în Uniunea Europeană. 

Printre statele membre ale Uniunii pentru care aceste date sunt valabile cele mai ridicate scăderi de prețuri au fost înregistrate în Grecia (-0,9%), Lituania, Ungaria și Portugalia (-0,6% în cazul fiecăreia) și cele mai ridicate s-au înregistrat în Danemarca (+0,7%), Belgia (+0,6%) și Irlanda (+0,4%). În noiembrie 2012 comparativ cu noiembrie 2011, prețurile în industrie exclusiv sectorul energetic au crescut cu 1,5% atât în Eurozonă cât și în Uniunea Europeană. Prețurile în sectorul energetic au crescut cu 4,1% respectiv cu 2,9%. 

Prețurile bunurilor de consum limitat au crescut cu 2,3% în Eurozonă și cu 2,6% în Uniunea Europeană. Bunurile intermediare au devenit mai scumpe cu 1,4% în Zona Euro și cu 1,2% în Uniunea Europeană. Prețurile bunurilor de larg consum au crescut cu 1,1% în ambele zone. Prețurile bunurilor esențiale cu crescut cu 1,0% în Eurozonă și cu 0,9% în Uniunea Europeană. 

Printre statele membre ale Uniunii pentru care aceste date sunt valabile, cele mai ridicate creșteri s-au înregistrat în Bulgaria (+6,4%), urmată de Cipru (+5,6%), Belgia și România (+5,3% fiecare). Creșterile cele mai scăzute s-au înregistrat în Austria (+0,3%), Ungaria (+0,6%), Malta (+0,9%) și Marea Britanie (+1,1%). Unica descreștere s-a înregistrat în Suedia (-1,6%).  

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0