Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Unitatea de transport marfa a Cailor Ferate Bulgare licitata de 6 investitori

Unitatea de transport marfa a Cailor Ferate Bulgare licitata de 6 investitori

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto Novinite Foto Novinite

Șase investitori și-au manifestat interesul pentru privatizarea unității de transport marfă a Căilor Ferate Bulgare de Stat (BDZ) potrivit lui Emil Karanikolov, director executiv al Agenției pentru Controlul Privatizării și Post-Privatizării din Bulgaria. Intervievat luni de postul de radio  național bulgar la câteva ore de la expirarea termenului limită de depunere a documentelor de licitație de către investitori, directorul a spus că aceștia sunt: societatea de consultanță din Sofia Yurista S.R.L., Casa de Avocatură Georgiev, Todorov și Co., avocatul Valentin Țenov Ivanov, Casa de Avocatură Grigorov și Asociații, avocatul Todor Ivanov Angelov și Prima Bancă de Investiții, Compania Bulgară de Căi Ferate, firmă privată de transport marfă pe calea ferată din Bulgaria și Grup Feroviar Român, cea mai mare companie privată de căi ferate din România. În afară de Compania Bulgară de Căi Ferate, toți participanții la licitație au fost reprezentați de firme de consultanță sau case de avocatură.

Karanikolov a explicat că din ultimele discuții purtate cu un consultant rezultă că toți investitorii reprezintă asociații formate din oameni de afaceri străini și ”jucători bulgari”. El a sublinit că nu va exista o privatizare ”cu orice preț”. Directorul Agenției de Control a Privatizării a spus că va câștiga licitația acela dintre investitori care va propune prețul cel mai scăzut posibil.

La mijlocul lunii noiembrie, Agenția Bulgară de Privatizare a lansat a doua procedură de privatizare a unității cargo a Căilor Ferate Bulgare de Stat, după ce prima a eșuat. A doua procedură de privatizare include numai investitori strategici solvabili financiar.

Scopul privatizării singurei unități profitabile a Căilor Ferate Bulgare de Stat este obținerea de fonduri pentru acoperirea uriașelor datorii acumulate de unitatea de transport pasageri a companiei, astfel încât aceasta să-și revină.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0