Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Ministrul agriculturii din Bulgaria cere date asupra licentelor de export a 5 procesatori bulgari de carne si lapte

Ministrul agriculturii din Bulgaria cere date asupra licentelor de export a 5 procesatori bulgari de carne si lapte

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Foto: BGnes Foto: BGnes

Serviciul Federal de Control Veterinar și Fitosanitar din Rusia (Rosselkhoznadzor) le-a revocat permisele de export a 5 procesatori bulgari de carne și lapte, afirmă un comunicat al agenției bulgare de presă Focus News. Miroslav Nydenov ministrul bulgar al agriculturii le-a declarat ziariștilor vineri că decizia a fost adoptată după o serie de inspecții la sediile firmelor de procesare derulate în octombrie.

Naydenov a reamintit că el a acceptat realizarea de inspecții comune bulgaro-ruse în astfel de cazuri în timpul vizitei sale la Moscova de la începutul lunii octombrie. Ministrul agriculturii din Bulgaria a spus clar că permisele de export au fost revocate deoarece firmele incriminate au eșuat în îndeplinirea cerințelor de calitate ruse. Firmele care au primit interdicția de export sunt Avis, Brezovo, BBC Handel, Mesni Produkti (Produse din Carne) și Mekom, a declarat Naydenov televiziunii bulgare particulare On Air.

Ministrul bulgar a mai spus că a cerut un raport asupra motivelor pentru care firmele bulgare au eșuat în îndeplinirea standardelor de calitate cerute de ruși lui Yordan Voynov, directorul executiv al Agenției pentru Siguranța Alimentară din Bulgaria. După citirea raportului zice în  continuare ministrul, va putea oferi presei mai multe detalii cu privire la subiect. Deocamdată însă nu poate declara decât că autoritățile veterinare ruse pretind standarde de calitate cu mult mai ridicate chiar decât standardele europene. La rândul său Voynov a declarat On Air faptul că inspecția experților ruși a avut loc la invitația instituției pe care o conduce.

Voynov a mai spus că aceasta este o practică normală, care are loc mai înainte de includerea companiilor pe lista partenerilor de afaceri. Potrivit lui, circa 40 de companii bulgare exportă produse alimentare pentru piața rusească. De accea, Moscova are propria sa politică sanitară. Cazul celor 5 firme implică nereguli severe și licența de export va fi ridicată după înlăturarea lor, a mai declarat Voynov.

El a dorit să precizeze că în cazul procesatorului din Silistra Mekom S.A. Rusia a reintrodus licența de export după avertismentul închiderii companiei de către Agenția pentru Siguranța Alimentară lansat în octombrie. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0