Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Economia subterană este 30% din economia Bulgariei, afirmă un expert

Economia subterană este 30% din economia Bulgariei, afirmă un expert

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Photo by BGNES Photo by BGNES

Economia subterană reprezintă 30% din economia Bulgaria și chiar mai mult decât atât raportat la piața muncii, potrivit lui Kamen Kolev, vicepreședintele Asociației Bulgare a Industriașilor, citat de agenția bulgară de știri Mediapool. Kolev a explicat miercuri că practicile ilegale existente pe piața muncii includ munca fără contract de angajare, plăți de asigurări sociale reduse, plăți la plic etc. El a sugerat că o serie de măsuri adoptate de Agenția Națională a Veniturilor din Bulgaria ca legarea caselor de marcat de baza ei de date, plățile în numerar și accesul la dosarele de credit ale firmelor supuse procedurii de audit a ajutat la reducerea economiei subterane din Bulgaria.

Kolev a observat că reducerea apăsării administrative și financiare asupra sectorului afacerilor va contribui analog în 2013 la reducerea economiei subterane. Vicepreședintele Asociației Bulgare a Industriașilor a subliniat propunerea instituției sale de introducere a ordinelor de plată pentru taxe și asigurări sociale achitate de firme statului. El a susținut că această măsură va salva aproximativ 50 – 60 de milioane de leva cheltuieli pentru sectorul de afaceri. Kolev a mai recomandat ca toate serviciile publice să fie asigurate în format electronic, ca și relațiile dintre administrația publică și persoanele fizice și juridice.

Kolev a arătat că desfășurarea electronică a achizițiilor publice, a aplicării diverselor reglementări și a acordării licențelor și permiselor, a efectuării plăților către stat etc. ar contribui la eliminarea problemelor serioase legate de birocrație și corupție. Reprezentantul Asociației Industriașilor din Bulgaria, citat de agenția de știri bulgară Focus News, a afirmat că 2013 va fi ca și 2012 un an al stagnării economice, datorită creșterii costurilor muncii. Principala problemă a economiei bulgare în opinia lui Kolev va fi șomajul, deoarece mulți producători așteaptă de la reducerea personalului creșteri la nivel de eficiență și productivitate. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0