Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Ministrul bulgar al mediului a aprobat studiul de impact pentru magistrala Nabucco

Ministrul bulgar al mediului a aprobat studiul de impact pentru magistrala Nabucco

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Ministerul bulgar al mediului a dat lumină verde proiectului instalării secțiunii din Bulgaria a magistralei Nabucco, precizează un comunicat al Nabucco Gas Pipeline International citat de agenția bulgară de știri novinite. Astfel, la 17 decembrie 2012 ministerul mediului și apelor din Bulgaria a spus într-o declarație că a aprobat studiul național de impact asupra mediului și studiul de fezabilitate ale secțiunii din Bulgaria a magistralei de gaz  Nabucco, elaborate de Nabucco Gas Pipeline Bulgaria S.R.L.

Reinhard Mitschek, director al Nabucco Gas Pipeline International, afirmă că aceasta este o semnificativă piatră de hotar dezvăluită publicului care va contribui la rapida implentare a proiectului. El nu poate decât să felicite echipa bulgară a Nabucco pentru o treabă bine făcută.

Studiile de impact asupra mediului și de fezabilitate urmează să fie publicate pe site-ul ministerului bulgar al mediului și apelor pe 21 decembrie și vor fi de asemeni accesibile și pe site-ul Nabucco. Următorul pas în dezvoltarea proiectului magistralei va fi o serie de dezbateri publice relative la proiect organizate în 30 de orașe din Bulgaria în februarie 2013. Magistrala Nabucco, investiție susținută de Uniunea Europeană, e menită să transporte gaz natural din zona Mării Caspice în Europa prin ocolirea Rusiei. În mai 2012 a fost prezentată de Consorțiul Nabucco versiunea revizuită, mai redusă, a magistralei numită Nabucco Vest.

Magistrala în lungime de 1.300 de kilometri Nabucco Vest va transporta gaz caspic de la granița bulgaro-turcă spre bucșa de gaz din Europa Centrală de la Baumgarten și dincolo de ea. Susținătorii din prezent ai proiectului sunt Compania Energetică Bulgară (BEH), Transgaz din România, Botas din Turcia, OMV din Austria, RWE (Germania) și MOL (Ungaria). Fiecare deține un procent de 16,67% din acțiunile Nabucco Gas Pipeline International.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0