Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Gigantul rus Mechel renunță la instalațiile sale de încălzire din Bulgaria

Gigantul rus Mechel renunță la instalațiile sale de încălzire din Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Gigantul industrial rus Mechel din domeniile fabricării oțelului și mineritului a reușit să încheie în mod fericit pentru el vânzarea instalațiilor de încălzire a orașului bulgar Ruse de pe Dunăre, aflate în proprietatea subsidiarului său Toplofikatsia Ruse SA, afirmă un comunicat al companiei citat de agenția bulgară de știri novinite. Vânzarea e motivată de lichidarea datoriilor societății ruse. În urma tranzacției întreg stocul de acțiuni deținut în proporție de 100% de Mechel la Toplofikatsia SA a trecut în proprietatea firmei private bulgare de distribuție a energiei electrice Toplofikatsia  Pleven. Prețul tranzacției a fost de 27,7 milioane de euro calculat potrivit valorii de piață atinse de acțiuni în momentul vânzării. Consecința tranzacției ar putea fi preluarea de Toplofikatsia Pleven a investițiilor Mechel din Bulgaria, astfel reduse cu aproximativ 55,2 milioane de dolari.

Mai mult, cumpărătorul își va asuma sarcina achitării conturilor în valoare de 18,8 milioane dolari datorate Mechel pentru livrările sale istorice de cărbune. O condiție contractuală e obținerea de la Comisia Bulgară pentru Protejarea Competiției a aprobării perfectării tranzacției. VTB Capital și UniCredit Bank au acționat în calitate de consilieri financiari ai părților implicate, iar CMS drept consilieri juridic al Mechel. La începutul acestui an Mechel a declarat că dorește vânzarea tuturor activelor disponibile și neprofitabile pentru achitarea datoriilor sale financiare. Compania urma să caute cumpărători pentru aceste active în Europa și țările fostei Uniuni Sovietice. După întâlnirea din 21 septembrie a membrilor consiliului de administrație al companiei, aceasta a publicat o listă a activelor sale disponibile pentru vânzare datorită nepotrivirii lor cu noua strategie de dezvoltare.

Michel a anunțat dispensarea de următoarele active: firmele din divizia ei europeană de prelucrare a oțelului, și anume: Întreprinderea Electrometalurgică Donetsk  (Ucraina), Invicta Merchant Bar Ltd. (Marea Britanie), UAB ”Mechel Nemunas” (Lituania), Mechel Service Global B.V. (dar fără Mechel Service Rusia), Fabrica de Aliaje Tihvin (Rusia), Uzina de Prelucrare a Nichelului din Uralul de Sud (Rusia), firma de vânzare a energiei Kuzbass (Rusia), Toplofikatsia Ruse SA. Vor mai fi vândute și Voshod-Chrome S.R.L. și Voshod-Oriel S.R.L. (Kazahstan),

Consiliul de administrație al gigantului rus din domeniile fabricării oțelului și mineritului a mai recomandat analog evaluarea posibilității cesionării unui stoc minoritar de 25% din activele aflate în posesia diviziei sale miniere unui partener strategic. Scopul acestei manevre e grăbirea aplicării programului prioritar al unității, dezvoltarea depozitului de cărbune de pe râul Elga din Rusia.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0