Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Uzină construită de firma bulgară Prista Oil în Ucraina

Uzină construită de firma bulgară Prista Oil în Ucraina

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Prista Oil, cel mai mare fabricant bulgar de lubrifianți industriali și pentru automobile, a anunțat intenția sa de a construi prima sa instalație de reciclare a lubrifianților uzați în Ucraina în primăvara anului 2013, a anunțat marți ambasadorul ucrainean în Bulgaria Mikola Baltaji într-o întâlnire în orașul bulgar dunărean Ruse cu prefectul acestuia Stefko Burdzhiev și adjuncții săi Vesko Marinov și Adrian Raykov, citată de postul de radio bulgar Darik. În comunicatul întrunirii se mai spune că autoritățile ucrainene au construcției instalației de reciclare deoarece se așteaptă ca aceasta să aducă beneficii economice și de mediu pentru Ucraina. În timpul întrunirii ambasadorul ucrainean a exprimat interesul țării sale pentru îmbunătățirea navigației pe Dunăre. El a mai adăugat că o firmă cu sediul la Izmail poate asigura dragarea fluviului și adâncirea căilor de navigație fluvială. Această acțiune poate face Dunărea navigabilă pe tot parcursul anului. 

În ciuda faptului că nu e membru al Uniunii Europene, Ucraina și-a exprimat voința de a colabora cu autoritățile bulgare în general și cu prefectura Russe în special în contextul de afirmare a Strategiei Dunării. Cooperararea în interes de afaceri cu orașul dunărean Ruse va fi ușurată de crearea Camerei de Comerț bulgaro-ucrainene ce a primit deja numeroase solicitări din partea firmelor ucrainene dornice de parteneriate cu firme bulgărești.

Prefectura orașului Ruse a sugerat că navele ucrainene ar putea opri și întreprinde un tur în jurul orașului cu scopul creșterii fluxului turistic. Ambasadorul Baltaji a afirmat clar că se așteaptă la o creștere cu aproape 20% a procentului de turiști ucraineni în Bulgaria care vin să să viziteze Bulgaria, după ce în 2011 țara a fost vizitată de 250.000 de ucraineni.

Comerțul bilateral dintre Bulgaria și Ucraina a totalizat între timp 1,7 – 1,8 miliarde anul trecut, dar nivelul e de așteptat să scadă la circa 1 miliard anul acesta, datorită crizei, mai spune ambasadorul ucrainean, care a exprimat invitația guvernatorului districtului Odesa adresată prefectului de Ruse ca o delegație a acestui oraș să viziteze Odesa. Vizita va fi efectuată cel mai probabil în primăvara anului 2013 iar printre membrii delegației bulgare se vor afla și oameni de afaceri.

Pentru a arăta intențiile reale ale ucrainenilor de a se implica în proiectele municipale și județene bulgare, orașului Russe i-a fost dăruit un autobuz modern pentru a fi utilizat în cadrul transportului său public. Acest autobuz a fost construit de Fabrica de Autobuze din Liov, care plănuiește să deschidă o filială în orașul Gabrovo, din Bulgaria de nord. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0